Güncel
Giriş Tarihi : 29-04-2015 23:25   Güncelleme : 29-04-2015 23:25

Sağlık Çalışanlarına “Tıbbi Atık Eğitimi” Verildi

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından, Gaziantep’te faaliyet gösteren tüm sağlık kuruluşlarının tıbbi atık sorumlularına, tıbbi atıkların yönetimiyle görevli personellerine “Tıbbi Atık Eğitimi” verildi

Sağlık Çalışanlarına “Tıbbi Atık Eğitimi” Verildi
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından, Gaziantep’te faaliyet gösteren tüm sağlık kuruluşlarının tıbbi atık sorumlularına, tıbbi atıkların yönetimiyle görevli personellerine “Tıbbi Atık Eğitimi” verildi.
Gaziantep Ticaret Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitime il genelindeki sağlık kuruluşlarında çalışan 250 sağlık çalışanı katıldı.
Eğitim programının açılış konuşmasını yapan Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Sinan Tütüncüler, tıbbi atıkların atık türleri içinde özel bir öneme sahip olduğu belirtti. Tütüncüler, “İl Müdürlüğümüz tarafından tıbbi atıklara yönelik denetimlere önem veriliyor. Gaziantep’in Tıbbi Atık Yönetimi konusunda önemli bir yol kat etmiş olmakla birlikte, giderek artan sayıda sağlık tesisleri nedeniyle tıbbi atık miktarının her yıl giderek arttığı ve bunun da atık yönetim kalitesini arttırma gereğini ortaya çıkardığını belirterek, bu eğitimin bu ihtiyaca yönelik düzenlendiğini ifade etti.
Açılış konuşmasının ardından başlayan eğitimde, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü teknik personeli Ziraat Mühendisi Şengül İymen, Çevre Mühendisi Aslıhan Kayadelen ve Çevre Mühendisi Sadık Demiroğlu tarafından tıbbi atık kavramı, tıbbi atık yönetimi, sağlık kuruluşlarında alınması gereken çevresel önlemler hususlarında sunum yapıldı.
Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Vuslat Keçik Boşnak tarafından tıbbi atık kaynakları tıbbi atıkların yarattığı sağlık riskleri ve neden olabilecekleri yaralanma ve hastalıklar, kaza veya yaralanma anında alınacak tedbirler anlatıldı.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi teknik personelleri Çevre Mühendisi Mahir Emre Yalçın ve Çevre Mühendisi Özgecan Atalar tarafından, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından tıbbi atıkların toplanması ve bertaraf yöntemine ilişkin bilgi verildi.
Eğitim sonunda gerçekleşen sınavla, eğitimde başarılı olan sağlık çalışanları belirlendi.
adminadmin