Samsun Haber
Giriş Tarihi : 12-03-2019 10:34   Güncelleme : 12-03-2019 10:34

Salih Şen; Akif, milli mücadele ruhunun Anadolu’ya yayılması için de çalıştı!

Salih Şen; Akif, milli mücadele ruhunun Anadolu’ya yayılması için de çalıştı!

Saadet Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Salih Şen, 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Şen mesajında şu ifadelere yer verdi:   

"Bağımsızlığımızın sembolü İstiklal Marşı’mızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ‘’Milli Marş’’ olarak kabul edilişinin 98. yıl dönümünü büyük bir gururla kutlamaktayız.

İstiklal Marşımız; büyük fedakârlıklarla kazanılan istiklal mücadelemizi,  Türk Milletinin vatan sevgisini, bağımsızlık-özgürlük tutkusunu, milli mücadele ruhunu ve kimliğini yansıtmaktadır.

Cephede düşmanın kaç türlüsüyle savaşırken, yokluğun, imkânsızlıkların çaresizliğiyle de mücadele etmek zorunda kalan halkımızın ümitsizliğe kapılmasına engel olmak; Türk milletini, Kurtuluş Savaşı’nda bir olmaya çağırmak, yeniden dirilişe ve zafere inandırmak amacıyla kaleme alınan bu şiir, gerçekten de istiklalimizin marşı olmuştur.

Türk milletinin vatansever bir evladı olan Mehmet Akif, Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasına yalnızca İstiklal Marşı’nı yazarak verdiği manevi güç ve motivasyonla değil; bizzat Anadolu’yu gezerek Milli Mücadele ruhunun Anadolu’ya yayılmasına çalışarak da destek olmuştur.  

Türk milletinin sahip olduğu yüksek karakteri, milli ve manevi değerleri en veciz sözlerle ifade ederek bayraklaştıran İstiklal Marşımız, milli birlik ve beraberlik duygularımızı daima canlı tutarak milletimize güç vermeye devam edecektir.

Bu düşüncelerle; İstiklâl Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün yıl dönümünde vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyorum.''

adminadmin