Samsun Haber
Giriş Tarihi : 26-02-2021 06:23   Güncelleme : 26-02-2021 06:23

Salıpazarı’ndan Zeka Oyunları Türkiye Finallerine 6 Öğrenci

Millî Eğitim Bakanlığı'nın izni ve TÜBİTAK'ın destekleri ile Türkiye Zekâ Vakfı tarafından düzenlenen Türkiye Okullar Arası Zekâ Oyunlarına Salıpazarı'ndan altı öğrenci katılacak.

Salıpazarı’ndan Zeka Oyunları Türkiye Finallerine 6 Öğrenci

GÖKÇELİ ORTAOKULU’NDAN BÜYÜK BAŞARI

Millî Eğitim Bakanlığı'nın izni ve TÜBİTAK'ın destekleri ile Türkiye Zekâ Vakfı tarafından Türkiye Okullar Arası her yıl Zekâ Oyunları Şampiyonası düzenlenmektedir. Türkiye Zeka Vakfının Türkiye geneli resmî/özel ilkokul 3'üncü ve 4'üncü sınıf öğrencileri ile tüm ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik olarak Türkiye geneli düzenlediği "2020-2021 Türkiye Okullar Arası Zeka Oyunları Şampiyonası'nda Salıpazarı ilçemizden Gökçeli Ortaokulu öğrencilerinden büyük başarı:

 

SAMSUN'DA BİRİNCİ OLDULAR

28 Kasım 2020 tarihinde yapılan İl Finallerinde 6. ve 7. Sınıflarda İl Birinciliği, 8.Sınıflarda İl İkinciliği başarıları elde edilirken; 23 Ocak 2021 tarihinde düzenlenen Bölge Finalinde; 8.sınıflarda Üçüncü, 6.Sınıflarada Dördüncü, 7.Sınıflarda Yedinci olarak gösterdiği büyük başarı ile 20 Mart 2021 tarihinde düzenlenecek Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.

 

ALİ SAVAŞ'TAN ÖĞRETMENLERE TEŞEKKÜR

Salıpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Savaş, "Toplam 6 öğrenci ile katıldığımız 6, 7 ve 8.sınıf seviyelerindeki Zekâ Oyunları Şampiyonasında başarı gösteren öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik ediyoruz. Öğrencilerimizi yarışmalara hazırlayan, öğrencilerimize rehberlik yapan Gökçeli Ortaokulu Teknoloji Tasarım Öğretmeni Eda Yılmaz’ı ve okul yöneticilerimizi kutluyoruz. Türkiye Finallerinde başarılar diliyoruz" dedi.

 

BAŞKAN AKGÜL'DEN TEBRİK

Türkiye Okullar Arası Zekâ Oyunları Şampiyonası, Türkiye Finallerine katılacak olan öğrencilerimizi, öğretmenleri Eda Yılmaz’ı, Okul Müdürü Hasan Tayhan’ı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Savaş’ı makamında kabul eden Salıpazarı Belediye Başkanı Halil AKGÜL; öğrenci, öğretmen ve okul ve ilçe yöneticileri tebrik ederek hediyeler verdi. Başarılarından duyduğu memnuniyetini ifade ederek başta öğrencilerimiz, velilerimiz, öğretmenlerimiz, okulumuz ve Salıpazarı ilçemiz adına gurur verici bir başarı olduğunu söyledi. Öğrencilerimizden Türkiye finallerinde de derece yapacakları konusunda çok büyük umutları olduğunu söyleyerek başarı dileklerini iletti.

Recep YAZGANRecep YAZGAN