Samsun Haber
Giriş Tarihi : 14-09-2018 14:31   Güncelleme : 14-09-2018 14:31

SAMGİAD Başkanı Savaş Gömeç: Fırsatçılar Ülkeye İhanet Eden Hainlerdir

SAMGİAD Başkanı Savaş Gömeç: Fırsatçılar Ülkeye İhanet Eden Hainlerdir

SAMGİAD Başkanı Savaş Gömeç, döviz kurunun yükselmesini fırsat bilip, haksız zam yapanların ticari ahlakının bulunmadığını belirterek, “Bu insanlar ülkenin ticari hayatına ihanet ede hainlerdir” dedi

Türkiye Genç İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun Genç İş Adamları Derneği (SAMGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Gömeç, döviz kurunun yükselmesi ile ürünlere haksız zam yapanları eleştirdi. Zamların, insanların üzerinde psikolojik olarak büyük bir baskı oluşturduğunu kaydeden Gömeç, döviz kurunun yükselmesi ile fırsatçılık yapanların, ülkeye ihanet ettiğini söyledi.

TİCARİ BİR AHLAKLARI YOK

Türkiye’nin ekonomik anlamda sıkıntılı günler geçirdiğini kaydeden Gömeç, “Uzun süredir, ekonomik bir savaşın içindeyiz. Tam feraha kavuştuk derken, tekrar bir bunalımın içine giriyoruz. Böyle bir ortamda ülkemiz için elimizden geleni yapmaya çalışırken, fırsatçılarla da savaşmak zorunda kalıyoruz. İşini hakkaniyetle yapan esnaf ve vatandaşlar bu fırsatçılar yüzünden çok zor durumda kalıyor. Döviz kurunun yükselmesi ile yapılmaması gereken ürünlere zam yapan bu fırsatçıların, kesinlikle bir ticari ahlakı yok. Bu insanlar, ülkesine ve ülkesinin ticari hayatına ihanet eden hainlerdir” diye konuştu.

KİM OLDUKLARI AÇIKLANMALI

Fırsatçıların kimler olduğunun açığa çıkması gerektiğini ifade eden Gömeç, “Bu konuda devletimiz, denetleme birimlerini devreye soktu. Bu denetlemeler, sadece büyük şehirlerde değil, tüm yurtta çok sıkı bir şekilde devam etmeli. Aynı zamanda bunların sonuçları toplumla paylaşılmalı ki fırsatçıların kim olduğunu öğrenelim. Ülkesini, zor durumda yalnız bırakan bu fırsatçılara ferah yüzü göstermeyelim” şeklinde konuştu.

Ayşe KUŞCU KAYA

adminadmin