Samsun Haber
Giriş Tarihi : 05-10-2022 16:23   Güncelleme : 06-10-2022 10:42

Samsun Büyükşehir Belediye işçilerinden Belediye-İş Sendikası’na öfke İlyas Yiğit derhal görevden almalıdır!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ile Belediye-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Yiğit arasında imzalanarak açıklanan Toplu Sözleşmesindeki rakamların gerçek olmadığıın iddia eden belediye çalışanları İlyas Yğit’e ateş püsükürüyor.

Samsun Büyükşehir Belediye işçilerinden Belediye-İş Sendikası’na öfke İlyas Yiğit derhal görevden almalıdır!

 

Konuyla akalı olarak yaptığımız haberlere yapılan yorumlarda, Samsun Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının yapılan toplu iş sözleşme rakamlarından memnun  olmadığı ve Belediye-Is Sendikasi Samsun Sube Baskani Ilyas Yigit’in işçiyi sattığı gerkeçesiyle  istifası iteniyor.

İşte o yorumlar;

“8100 lira ücrete az diyenler olmuş. Bence de çok az. Ama keşke en az alan 8100 TL alsaydı. Belediyenin vermiş olduğu bilgi tamamen yalandır. Büyük bir çoğunluk 230-240 arası brüt yevmiye alacak yeni sözleşme ile. Sosyal yardım da 1200 TL ve o da brüt. E bir de vergi dilimi var. Yatacak olan maaş 6800-7000 arası. Belki o bile olmayacak. Nereden mi biliyorum bunları? Samsun Büyükşehir Belediyesi çalışanıyım da oradan. Ayni yerde birlikte görev yaptığım hiçbir arkadaşım sözleşmeden memnun değil. Kimsenin yüzü gülmüyor. Sendikamız Turkişe bağlı Belediye-iş, başkanı İlyas Yiğit sağolsun işçiyi yönetime ezdirmesiyle meşhur. Maalesef bu yönetim varken Samsun Buyuksehir Belediyesi işçisinin yüzü hiçbir zaman gülmeyecek. Ama olsun; haramilerin saltanatı elbet yıkılır” şeklinde bir yorum yapılmış.

“Memura yapılan haksızlıga bak belediyedeki memur Hükümetin verdigi zammı almak zorundakyen aynı belediyede çalışan kamu işcisi belediye başkanı ile toplu sözleşme imzalıyor.Ülkmeizin haksızlıkları yaz yaz bitmez

8100 lira çok düşük kalmış en az 12 bin lira olması elzemdir . Yakışmamış bu 8100 lira Samsun Büyükşehir Belediyesine ne yazık ki.” İfadelerine yer verilmiş.Samsun büyükşehir belediyesi vatandaşa gösterdiği en düşük maaş 8 Bin 100 olayı külliyen yalandır alıncak bu enflasyonda yaptıgı zam %5 ile 10 arasıdır ben bişey söylemiyorum Allah’a havale ediyorum

İLYAS YİGİT'İ DERHAL GÖREVDEN ALMALIDIR

SBB yöneten akp yönetimi tam bir işci düşmanıdır,hicbir zaman işcinin hakkını vermemişlerdir ve ne yazik ki hergün alınlarını secdeye koyup namaz kılıyorlar…peygamber efendimizin bir sözü geliyor;işcinin alın teri kurumadan hakkını veriniz … ama ne yazik ki sizin ne hadisten haberiniz var nede Allah’a hesap verme derdiniz var tek hesabınız var oda belli…sözümü Hz.Ömer’in sözüyle tamamlayayım “Adalet olmadıkça yönetimin,edep olmadıkça asaletin,cömertlik olmadıkça zenginliğin faydası olmaz”…

Türk-İş sendikası genel merkezi İlyas Yigit'i derhal görevden almalıdır. Bugüne dek işçinin değil işverenin yanında yer alan tek baskandır belki de kendisi. Bir sendika başkanı düşünün alınmış hakkı kendi elleriyle versin. Yuzde 17 unutuldu saniyor ama kimse unutmadı. Umarım haber daha çok kişiye ulaşır. Çünkü belediye işçisinin artık sesi duyulmali.

SENDİKA İFLAS ETMİŞ

Yapılan yorumlar doğru. Sendikacı İlyas tamamen başkanım emrinde çalışan personel gibi. Hakkımızı savunmak yerine bizi ezdirmek için elinden geleni yapmıştır

Sendika iflas etmiş, kendi aidatından başka bir şey düşünmemiştir.

Yapılan bu sözleşmede sendika tamamen etkisiz kalmıştır diğer sözleşmelerde olduğu gibi ve %17lik maaş artışının masa başında yok edilmesi gibi pazar ve bayram yevmiyelerinin 3 katı iken 1.5 düşürülmesi gibi daha bir sürü maddede işçilerin hakları gasp edilmiştir ve bu bir bayram havasında medyaya lanse edilmiştir en acısıda bunu sendika yönetimi ile kol kola yapmalarıdır.

ADAM KAYIRMA ŞÜPHESİ

Merhabalar. Ben SASKİ'de çalışmaktayım. Yapmış olduğunuz tüm açıklamalar doğrudur. İşçinin ve emekçinin hakkının sonuna kadar yendiği bir sözleşme yapılmıştır. Daha önce olduğu gibi bu sözleşme döneminde de belediye iş sendikası etkisiz kalmış ve iş verenden yana taraf tutmuştur. Sesimize kulak verip bu haberi yaptığınız için canı gönülden teşekkür ederim. İmkanınız varsa bu konuyu daha yüksek haber mercilerine taşımanızı rica eder, emeğiniz için tüm samimiyetimle teşekkür ederim.

Ne yazık ki Samsun Büyükşehir Belediyesi maaş yönünden sınıfta kalıyor. İddialara göre aynı işi yapan belediye işcileri, hepsi de aynı belediye şirketine bağlı olmalarına rağmen 5 gruptan oluşan bir maaş sistemiyle ücret alıyor. A Plus, A, B, C, D grupları var ve bu grupların hepsinin yevmiyesi birbirinden farklı. Örneğin A grubu 320 alırken D grubu günlük 235-240 yevmiye aliyor. Bu durum akıllarda "adam kayırma şüphesi oluşturuyor. Umarım işçiler üzerindeki bu ayrım bir an önce kalkar.

Recep YAZGANRecep YAZGAN