Samsun Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanı Bahattin K.'nin çay paketleri içinde müteahhit Y.T.'den rüşvet aldığı, ailesi ile Rize İkizdere'deki bir termal otelde konakladığı ve 5 bin 977 lira faturayı da müteahhit Y.T.'ye ait şirketin ödediği, tespit edilmiş, KOM Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları takip sonucu Bahattin K.'nin aracında çay paketi altına gizlenmiş zarf içinde 30 bin lira para ele geçirdi. Bahattin K.'nin telefonla görüştüğü Y.T.'den çok daha fazla para istediği belirlenmişti.
KOM Şube Müdürlüğü ekiplerinin operasyona sonucu Mali Hizmetler Daire Başkanı Bahattin K. ‘rüşvet almak’ suçundan, müteahhit Y.T. ise ‘rüşvet vermek’ suçundan tutuklanmıştı.
Savcı, Bahattin K. ile Y.T. hakkında 4 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.
RÜŞVET DEĞİL BORÇ
Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada Tutuklu yargılanan daire başkanı Bahattin K. hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, müteahhit Y.T. ile tanışıklığının bulunduğunu, ailece görüştüklerini ve kendisinden borç para aldığını söyledi.
Y.T.'nin avukatı Ata Giritli ise savunmasında, "Müvekkilim Y.T.'nin belediyeden 3 milyon lira alacağı vardır. 3 yıldır alamadı. Müvekkilim mağdur oldu. Karana virüs döneminde bankadan kredi almak zorunda kaldık. Yetili olduğu düşüncesiyle Bahattin'e para verdik. 30 bin lira para vermek zorunda kaldık. 3 senedir paramızı alamamıştık. Müvekkilim beraat etmesi gerekir. Rüşvet değil, irtikap suçu işlenmiştir. Suçun mağduru biziz. İrtikap suçunu de işleyen Bahattin'dir" ifadelerini kullandı.
Duruşma savcısı mütalaasını açıklayarak her iki sanığın da "rüşvet" suçundan cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme, Bahattin K.'nın tutukluluğunun devamına karar verdi.

















































































































































































































