Samsun Haber
Giriş Tarihi : 23-08-2017 11:13   Güncelleme : 23-08-2017 11:13

Samsun ikinci üniversitesini istiyor, Bakan kılıç ilgilenmedi gözler bakan demircan’da!

Dönemin Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Samsun’da ikinci Devlet Üniversitesi meselesine sağır kaldı.

Samsun ikinci üniversitesini istiyor, Bakan kılıç ilgilenmedi gözler bakan demircan’da!

Konuyu gündemine hiç almadı.

FETÖ’den alınarak Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne devredilen Canik Başarı Üniversitesi’nin kaderiyle hiç ilgilenmedi.

Canik Başarı Üniversite içindeki demirbaşlar defterdarlık tarafından sayıldı ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne teslim edildi.

Bu demirbaşların Başarı Üniversitesi’nden taşınarak Ondokuz Mayıs Üniversitesi idarecileri tarafından talan edildiği, malzemelerin dağıtıldığı, kullanılmak üzere oraya buraya verildiği, masa, sandalye, bilgisayarlar ve teknik ekipmanların adeta kapanın elinde kaldığı, ele geçirilen Dolarların bozdurulduğu Başarı Üniversitesi’nde kişisel eşyalardan başka bir şey bırakılmadığı ve kullanılmayacak malzemelerin ise bir depoya yığıldığı iddiaları açıklama bekliyor.

Hac ibadetine gitmeye hazırlanan yeni bakanımız Ahmet Demircan’ın Canik Başarı Üniversitesi’nin akıbeti hakkında bir şeyler yapması gerekiyor.

Koskoca üniversitenin yüksekokul olarak değerlendirilmesine engel olmak ve Samsun’a ikinci devlet üniversitesi kurulabilmesi için ön ayak olması, abilik yapması gerekiyor.

Bu durum Demircan’a tarihin dayattığı bir sorumluluktur. Bu sorumluluğun farkına vararak gereğini yaparsa Samsun’un ve kendisi siyasi geleceği için çok önemli bir adım atmış, dahası Samsun’un abisi ve hamisi olma fırsatı yakalamış olacaktır.

adminadmin