Samsun Haber
Giriş Tarihi : 07-10-2016 15:17   Güncelleme : 07-10-2016 15:17

Samsun Memur-Sen’den Camiler Haftası’nda Müftülüklere Ziyaret

Samsun Memur-Sen il temsilcisi Nejdet Güneysu Memur-Sen’e bağlı Yönetim Kurulu ile beraber “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” dolayısıyla samsun İl müftüsü, Samsun İlkadım İlçe Müftüsünü ve müftülük çalışanlarını makamlarında ziyaret etti.

Samsun Memur-Sen’den Camiler Haftası’nda Müftülüklere Ziyaret

Samsun Haber - Nejdet Güneysu ziyareti esnasında “Her yıl farklı bir tema ile kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası bu yıl “Cami ve Kitap” teması ile kutlanıyor. Camileri kitapla buluşturmayı, uygun camilere kütüphaneler açmayı, yazar günleri düzenlemeyi de kapsayan etkinlikler çerçevesinde kültür ve medeniyetimizin en büyük taşıyıcısı kitap ve kitap okumanın önemi “Camiler ve Din Görevlileri Haftası vesilesi ile bir kez daha vurgulandığı için, Diyanet İşleri Başkanlığı’na ve personeline teşekkür ediyoruz” dedi.

15 Temmuz darbe girişiminde Din Görevlilerinin vermiş olduğu mücadeleye de dikkat Çeken Nejdet Güneysu  “Nitekim 15 Temmuz darbe kalkışmasında milletimizin manevi önderleri olan din görevlilerimiz bu misyonlarını en güzel şekilde yerine getirmişlerdir. Milli iradeyi, demokrasimizi, milletimizin hukukunu korumak için üzerlerine düşeni en güzel şekilde yerine getirmişlerdir. Özgürlüğümüzün sembolü olan minarelerden salalarla darbe kalkışmasına meydan okumuşlar, Kurtuluş savaşı, Çanakkale savaşı ruhunun yeniden oluşmasına öncülük etmişlerdir. Milletimizin manevi kahramanları din görevlilerimize ve Yüce milletimize vatanımıza, bayrağımıza, milli irademize, hukukumuza ve geleceğimize sahip çıktıkları için tekrar teşekkürlerimizi sunuyoruz.” Dedi.

Görevini yaparken saldırıya uğrayan Din Görevlilerinin her zaman yanında olduklarını  “İzmir’de camiyi bıçakla basarak Sela okuyan Müezzine saldıran kadınlı erkekli grubu şiddetle kınadığımızı bir kez daha ifade ediyoruz.” Dedi

Diyanet-Sen 1 Nolu Şube başkanı Nevzat Oy da” Din Görevlilerin bir takım çalışma sorunlarının olduğunu dile getirerek Bayram ve tatil günlerinde de görev başında olan Din Görevlilerinin sorunlarının bir an önce çözüme kavuşmalıdır” dedi

Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı İlhan Öksüz de “Görevleri başındayken Saldırıya uğrayan Tüm Din Görevlilerine yapılan saldırıları kınadığını belirtti.

İl Müftüsü Veysel Çakı ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek; devletin tüm kurumlarıyla camilerimizin bütünleşmesi ve kaynaşması gerektiğini belirtti.

Ziyaretlerin sonunda İl müftüsü Veysel Çakı Beye Samsun Memur-Sen il temsilcisi Nejdet GÜNEYSU tarafından “Ülkemizdeki Göçmen Din Eğitimini inceleyen” bir çalışma hediye edildi.

 

 

adminadmin