Samsun Haber
Giriş Tarihi : 28-01-2022 12:11   Güncelleme : 28-01-2022 12:24

Samsun Sağlık İl Müdürlüğü’nde Sağlığımız Tehlikede!

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü B Bloktaki asansörler kırmızı alarm veriyor.

Samsun Sağlık İl Müdürlüğü’nde Sağlığımız Tehlikede!

Samsun Sağlık Müdürlüğü’nün B binasında biri büyük diğeri normal iki asansörün rutin bakımları yapılmadığı için kırımızı tehlike etiketi yapıştırılmış durumda.

Samsun Sağlık İl Müdürlüğü B Binasındaki asansörlerin periyodik olarak iş güvenliği uzmanı tarafından belediye ya da makine mühendisliği odası tarafından kontrol edilmediği için kırmızı etiketiyle tehlike arz ediyor.

Yıkım kararı olan B binanın iki asansörü, yıkım kararı olduğu halde büyük asansörün onarımı için sıfır asansörü yapılacak kadar para harcanmıştı.

Buna rağmen Samsun Sağlık İl Müdürlüğü B Binasındaki asansörler kırmızı etiketten kurtulamadı.

Sağlık il Müdürlüğünün yıkılarak eski havaalanında yapılacak yeni binaya taşınması gerekiyor.

Binaların yıkılarak havaalanına taşınmasının onayı çıkmış olmasına rağmen bütçesinin çıkarılarak inşaatın ihaleye çıkması bekleniyor.

Bütçe onaylandığı takdirde Samsun Gazi Devlet Hastanesi de şimdiki Sağlık İl Müdürlüğü binasının bulunduğu araziye yapılacak hastane binasına taşınacak.

Bütün bunların gerçekleşebilmesi için de Samsun Şehir Hastanesi’nin tamamlanarak hizmete girmesi gerekiyor.

Diğer yandan, Halk Sağlığı, Sağlık İl Müdürlüğü, Diş Hastanesinin yerleşkesi şartlı bağış yapıldığı için hastane dışında herhangi bir maksatla kullanılamıyor.

Bu yüzden binaya Sağlık İl Müdürlüğü taşınınca bağış yapanların itirazı sebebiyle buraya bir de KETEM - Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi ihdas edilmek zorunda kalındı.

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN