Güncel
Giriş Tarihi : 30-09-2020 10:09   Güncelleme : 30-09-2020 10:09

Samsun-Sinop Veteriner Hekimler Odası Başkanı Habip Muruz Acil Eylem Planı Hazırlanmalıdır!

Samsun-Sinop Veteriner Hekimler Odası Başkanı Habip Muruz, pandemi sürecinin çiftçi gelirlerine etkisi üzerine Tarım ve Orman Bakanlığı öncülüğünde Ülkesel Acil Eylem Planı hazırlanması gerektiğini belirterek bu hususta veterinerler olarak üzerlerine düşecek görevleri yerine getireceklerini kaydetti.

Samsun-Sinop Veteriner Hekimler Odası Başkanı Habip Muruz Acil Eylem Planı Hazırlanmalıdır!

Pandeminin hayvansal üretime teknik ve ekonomik sonuçlarının ortaya çıkarılması gerektiğini ve bu hususta bakanlık tarafından acil eylem planı hazırlanması gerektiğine dikkat çeken Muruz şöyle devam etti;

“COVID-19 salgın ilanından sonra Türkiye'de büyükbaş ve küçükbaş sürüleri üzerinde kısa vadeli olumsuz bir ekonomik etki kaydetmedik.

 

UZUN VADELİ SONUÇLARI ORTAYA KONULMALIDIR

Ancak üreticilerinin sağladığı verilere dayanılarak süt ve et üretimi ile ilgili bilgiler ve çiftçi gelirleri teknik-ekonomik yönden izlenerek uzun vadeli sonuçlarının tahmin edilmesine ihtiyaç vardır.

Diğer bir ifade ile bu tür krizlerin kısa ve uzun vadede hayvansal üretim sektörü üzerine olan ekonomik etkilerine karşı Tarım ve Orman Bakanlığı öncülüğünde Ülkesel Acil Eylem Planı hazırlanmalıdır. Bu hususta Samsun Sinop Veteriner odası olarak her türlü desteğe hazırız.”

Recep YAZGANRecep YAZGAN