Genel
Giriş Tarihi : 10-09-2020 12:28   Güncelleme : 10-09-2020 12:28

Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Erol Mütercimler Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu!

Samsun Sivil Toplum Kuruluşları İmam Hatiplilere ağır hakaret eden Erol Mütercimler hakkında Samsun Adliyesine giderek suç duyurusunda bulundu.

Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Erol Mütercimler Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu!

ÖNDER Samsun İl Temsilcisi ve SAMİMDER Başkanı başvurunun ardından yaptığı açıklamada Mehmet Kozal yaptığı açıklamada,

“Haddini aşarak toplumun belli kesimine yönelik aleni hakaret eden, aşağılayan ve sonrasında sözde özür dilediğini ifade eden Erol Mütercimler hakkında Samsun Sivil toplum başkanları olarak suç duyurusunda bulunduk” dedi.

Kozal şöyle devam etti;

 

81 İLDE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği olarak imam hatiplilere yönelik sözleri dolayısıyla yazar Erol Mütercimler hakkında 81 ilde suç duyurusunda bulunduk

Şu anda ülkeyi yöneten başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Sayın TBMM Başkanımız ve birçok bakan olmak üzere imam hatipli. Birçok genel müdür ve bürokratlarımız imam hatipli. Tamamını bu süreçte töhmet altında bulunduran bir yaklaşım tarzıyla böyle bir açıklama yapıyor olması çok çirkin ve kabul edilemez.

 

"DERHAL ÖZÜR BEKLİYORUZ"

"Erol Mütercimler'den derhal özür dilemesini istiyoruz. Çünkü imam hatipliler Türkiye'ye değer yetiştiren, Türkiye'nin gelişimine katkı sağlayan çok değerli isimleri üreten okullarımız. Bu imam hatipler devletin okulları. Devletin müfredatını belirlediği okullar, devletin disipline ettiği, teftiş ettiği okullar. Bunlar çok önemli. Sanki imam hatipler bu ülkede yer altında örgütlenmiş yapılar gibi bir yaklaşım tarzı ortaya konulması çok çirkin.

 

Ayrıca, 1 milyon 400 bini bulan öğrencisiyle, o yavrularımızı da bu manada çok çirkin bir şekilde etkiliyor. O yavrularımızın psikolojisini de ciddi şekilde etkiliyor. Bu adamın televizyonlara çıkıp da alçakça imam hatiplileri tahkir eden yaklaşımlarını şiddetle kınıyoruz. Bu konuda elimizden ne gelirse yapacağız, her türlü tepkiyi ortaya koyacağız.”

Samsun STK’larının Erol Mütercimler hakkındaki Samsun Adliyesine yaptıkları suç duyurusuna Önder İl Temsilcisi, SAMİMDER Başkanı Mehmet Kozal,  Eğitime Destek Platformu Başkanı Şuayp Sevgi, MEMURSEN Başkanı Hamdi Yıldız, Ensar Başkanı İbrahim Erdin, KADEM Başkanı Meral Kıvırcı, TÜGVA Başkanı Mustafa Demir, Diyanetsen Başkanı Recep Akkuş ve Kültür Müdürü Adnan İpekdal da katıldı.

Recep YAZGANRecep YAZGAN