Samsun Haber
Giriş Tarihi : 10-06-2017 08:31   Güncelleme : 10-06-2017 08:31

Samsun Tabip Odası’ndan açıklama; Hastaneler kapanmıyor!

Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Murat Erkan Samsun’da Dr.Kamil Furtun Göğüs Hastalıkları Hastanesi ve Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin kapatılacağına dair söylentiler üzerine bir açıklama yaparak bu iki hastanenin Samsun Eğitim Araştırma hastanesi bağlanarak aynı mekanda hizmet vereye devam edeceğini belirtti.

Samsun Tabip Odası’ndan açıklama; Hastaneler kapanmıyor!

Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Murat Erkan ‘ın açıklaması şöyle;

Konuya ilişkin birtakım çevreler üzerinden  ortaya atılan iddialar üzerine  konunun muhatabı olan Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr.Süleyman Sırrı Kılıç ile görüşmeler yapılmış ve ortaya atılan iddialara  açıklık getirmesi istenmiştir. Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri bütün içtenliğiyle  Dr.Kamil Furtun Göğüs Hastanesi ile ilgili kesinlikle bir kapatmanın olmadığını, hastanenin idari ve mali açıdan Samsun Eğitim Araştırma Hastanesine bağlanacağını ve hastanenin Dr. Kamil Furtun’un adıyla yine aynı mekanda hizmet vermeye eskisi gibi devam edeceğini  ifade etmiştir.

Türkiye sağlık ortamında Mersin, Kayseri, Yozgat ve Isparta da uygulamaya konulan şehir hastanelerinde olduğu gibi Samsun’da da planlanan şehir hastanesi bağlamında yapılacak uygulamalardaki olası ikinci basamak değişiklikleriyle ilgili takip, değerlendirme bilgilendirme, eleştiri ve karşı çıkma hakkımızı ve  sorumluluğumuzu yerine getireceğimizi de bu vesile ile kamuoyuna duyurmak isteriz.

adminadmin