Samsun Haber
Giriş Tarihi : 13-10-2017 15:03   Güncelleme : 13-10-2017 15:03

Samsun Türk Ocağı Baykara Meclisinde Bu Hafta Türklerin Tarihe Bıraktığı İzler Konuşuldu

​Samsun Türk Ocağı'nın düzenlediği haftalık Baykara Meclisi Sohbetlerinin bu haftaki konuğu 19 Mayıs Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. İbrahim TELLİOĞLU oldu. "Tarihte Türk İzi" başlığını taşıyan sohbette ilk çağdan günümüze Türklerin kurduğu devletler ve bu devletlerin ulaştığı bilim, sanat ve kültür seviyeleri anlatılarak, günümüz dünyası yorumlandı.

Samsun Türk Ocağı Baykara Meclisinde Bu Hafta Türklerin Tarihe Bıraktığı İzler Konuşuldu

Türk Dünyasının bir olduğu sürece Dünya'ya hükmettiği bu sebep ile Türk Dünyasının bir olmasını engellemeye çalışıldığını vurgulayan Prof. Dr. İbrahim TELLİOĞLU," Dünyayı yönlendiren 5 tane millet var. Anglo Saksonlar (İngilizler ve akraba milletler), Slavlar (Ruslar ve akraba milletler), Cermenler (Almanlar ve akraba milletler), Araplar ve Türkler. Bu 5 milletten Araplar devre dışı kaldılar. Dünyayı yönetecek güçleri yok artık. Anglo Saksonlar ise çatlamaya başladı. Cermenler Avrupa ile sınırlı kaldılar. Türkler ise bir olursa tekrar bu gücü elde edebilir. Şuan Slavlar önde gidiyor, Anglo Saksonlar gücü korumaya çalışıyor ama tüm dünyada nefret var. 3. sırada Türkler geliyor.  Dünyanın en önemli topraklarında Türkler var. En değerli yer altı kaynakları, en stratejik noktalar hep Türklerin elinde. Bir olursak dünya tarihine yeniden yön verebiliriz."dedi.

Türklerin bilim Kültür ve sanatta gelişmiş bir millet olduğunu vurgulayan TELLİOĞLU "Günümüz dünyasında Türklerin özgüvenini kırarak, onları yönetme arzusunda olan devletler var. Bunda da başarılı oluyorlar. Türk milleti geçmişte sanatta, bilimde ve sporda çok büyük işler yapmıştır. Aziz Sancar bizim gururumuz, ama geçmişte çok sayıda Aziz Sancar çıkarttık. Aziz Sancarların sayısını arttırarak eski gücümüze kavuşabiliriz. Şuan gelişmiş ülkelerden teknoloji açısından geriyiz. Ama bizim teknolojide sıçrama yapabileceğimiz bir potansiyelimiz var. Tarihten gelen bu birikime dönebilirsek bilimde ilerleyebiliriz." diyerek sözlerini sonlandırdı.

adminadmin