Samsun Haber
Giriş Tarihi : 15-08-2017 11:37   Güncelleme : 15-08-2017 11:37

Samsun Ülkü Ocaklarından Samsun meslek yüksekokulu'nun taşınmasına tepki!

Samsun Meslek Yüksekokulu'nun Canik Kampüsü'ne taşınması kararına tepki yağıyor. Karar bir tepkide Ülkü Ocaklarından geldi.

Samsun Ülkü Ocaklarından Samsun meslek yüksekokulu'nun taşınmasına tepki!

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne (OMÜ) bağlı Meslek Yüksek Okulu'nun KHK ile kapatılan Canik Başarı Üniversitesi Kampüsüne taşınacağı açıklandı. Bu karara bir tepkide Ülkü Ocaklarından geldi. Ülkü Ocakları Samsun Üniversite sorumlusu Necip Kara, yayınladığı basın açıklaması ile karar tepki gösterdi.

ÖĞRENCİLERİN FİKRİ SORULMUYOR

Samsun Meslek Yüksekokulunun Başarı'ya taşınmasının büyük bir hata olduğunu vurgulayan Necip KARA: "Üniversite sadece akademisyenlerin ve idarecilerin bulunduğu bir yer olmayıp, en temel unsurlarından biride öğrencilerdir. her vakit milli iradenin öneminin vurgulandığı ülkemizde maalesef böyle ciddi bir olayda öğrencinin fikri sorulmamaktadır.  Öğrencilerle idare arasında köprü olunsun diye seçilmiş olunan bölüm temsilcilerinin fikirleri sorulmayıp, oldu bittiye getirilerek taşınmaya yapılmaya çalışılmaktadır” dedi

ZAMANLAMA HATALI

Üniversite'yi tercih sonuçlarının açıklanmasından sonra bu kararın alınmasının hatalı olduğunu söyleyen Kara: "Öğrenciler için üniversitenin yeri büyük öneme sahiptir. Meslek yüksekokuluna başvuran kişilerin çoğu şehir merkezinde ve ulaşımı kolay diye tercih yapmaktadır. Bu dönem tercih yapan onca kişi maalesef dağın başında bir okulda eğitim görmek zorunda kalacak. Şuan ki yerine yakın ev kiralayıp peşin ödeme yapan, Öğrenci Yurdu ile anlaşıp senet imzalayan öğrenci kardeşlerimiz var büyük mağduriyet söz konusu. konuştuğum bir çok arkadaşım bu gibi sebeplerle eğitime ara vereceğini dile getirdi." dedi.

BÜYÜK MADDİ ZARAR

Yüksekokul'un taşınmasının ekonomik olarak sorun olacağına değinen Üniversite Başkanı "Samsun'un her noktasından tek araçla şuan ki yerine ulaşım sağlanırken Başarı'ya taşınınca en az 2 araç ihtiyacı olacak. Öğrenci bursu 400 tl iken, bir öğrenci 300 lirasını otobüs ve dolmuşa vermek zorunda kalacak. Ayrıca ikinci öğretim sebebiyle akşam 11'e kadar dersler devam etmekte, dağın başından bu saatte geri dönüş maalesef güvenilir değil. Özellikle bayan arkadaşlarımızın aileleri bu konuda çok tedirgin. Üniversite kelimenin tam anlamıyla dağın başında kışın kar yağında araç çıkamıyor. Bu sebeple Başarı Üniversitesi uzun süre derslere ara verirken aynı sorun şimdi tekrar yaşanacak. Son olarak bu durum karşısında öğrencilere sosyal medyadan seslerini duyurmaya davet ediyorum. Bu üniversite hepimizin” dedi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN