Samsun Haber
Giriş Tarihi : 05-04-2019 13:42   Güncelleme : 05-04-2019 13:42

Samsun Üniversitesi Rektörü Aydın’dan Milli Eğitim Bakanı Selçuk’a ziyaret!

Samsun Üniversitesi Rektörü Aydın’dan Milli Eğitim Bakanı Selçuk’a ziyaret!

Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk'a ziyarette bulundu. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Bakan Selçuk ile Rektör Aydın hayata geçirilmesi planlanan projeler ile ilgili sohbet ettiler. Görüşmede yükseköğretimin sürdürülebilir ve rekabet edebilir boyutunun gelişimine yönelik karşılıklı niyetler beyan edildi.

Üniversitenin Samsun'un en önemli lokomotiflerinden biri olduğunu belirten Prof. Dr. Mahmut Aydın, Samsun Üniversitesi’nin şehir için olduğu kadar ülkemiz için de önemli bir üniversite olduğunu belirtti. Samsun Üniversitesi'nin vereceği eğitim-öğretim, yapacağı bilimsel araştırmalar ile ülkemizin ve şehrimizin hedeflerine ulaşmasına hangi ölçekte katkı sağlayacağı hususu Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk ile karşılıklı olarak görüşüldü.

Ziyarette Samsun Üniversitesi hakkında açıklamalarda bulunan Rektör Aydın; yeni kurulan bir üniversite olmanın sağladığı açıklığı iyi bir şekilde değerlendirerek bilimsel ve toplumsal dünyada sürekli dönüşen talep ve beklentileri doğru bir şekilde belirleyip hem olgun, ayağı yere basan hem de kendisini sürekli yenileyebilen bir üniversitenin kurgusunu şehrin önde gelenleri, üniversitenin akademik ve idari kadrosu ile birlikte yapılandırmaya çalıştıklarını ifade etti.

Prof. Dr. Mahmut Aydın Samsun Üniversitesi olarak; 2019-2020 öğretim yılında yeni bölümlerde öğrenci kabulüne başlanması amacıyla çalışmaların sürdüğünü, bir taraftan da öğrencilerin hem akademik hem de sosyal ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için kampüs içerisinde hazırlıkların devam ettiğini ve kampüs içi yaşam alanlarının öğrenci kabulü ile birlikte hayata geçirilmesine yönelik hummalı bir çalışma içerisinde olduklarını belirterek; bilimsel, sosyal ve kültürel alanda birçok başarılı çalışmalara imza atıp insanlığa faydalı projeler üreten, toplumsal ve sanatsal duyarlılığı yüksek bireyler yetiştiren bir üniversite olmak amacında olduklarını ifade etti. Kurulduğu günden bu yana geniş vizyonu ve hedefleriyle topluma karşı sorumluluklarının bilincinde olan, özgür, çoğulcu düşünce ortamında bilgi üretmeyi ve öğrencilerinin vizyonunu genişleterek yenilikçi ve girişimci yeteneklerini ortaya çıkarmayı temel hedef edinen üniversitemizin, gelecek yıllarda daha başarılı olacağını Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile paylaştı.

Ziyaret sonunda Bakan Selçuk, gösterdiği alaka ve nezaket için Prof. Dr. Mahmut Aydın’a teşekkür edip bütün ekip adına başarı dileklerini iletti.

adminadmin