Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 18-08-2017 10:13   Güncelleme : 18-08-2017 10:13

Samsun’a İkinci Üniversite Beklerken Neden Yüksekokul?

Akasyamhaber olarak Elimizden geldiğince Samsun'a ikinci üniversite konusunu gündemde tuttuk, kamuoyundan destek almaya çalıştık ama nedense bu şehrin etkili, yetkilisi Samsun için bu kadar önemli bir projeye destek vermedi. Ya da yeterli destek vermedi.

Samsun’a İkinci Üniversite Beklerken Neden Yüksekokul?

Sonunda kimselerden ses çıkmayınca Canik Başarı Üniversitesinden boşalan koca koca binalara  OMÜ yönetimi Samsun Meslek Yüksekokulunu  taşımaya karar verdi.

Taşınmadan hocalar çok rahatsız. Öğrenciler isyanda. Ama anlaşılan o ki çare yok. Bu yıl Samsun Meslek Yüksek Okulu eğitim-öğretim faaliyetlerine orada devam edecek.

Bizce yazık oldu o güzelim alana ve binalara. Oraya ve etrafındaki alana yeni bir üniversite açılmalıydı. Alan hazır, binalar hazırdı.

 Buradan Samsun Valimize sesleniyoruz. Eski Valinin bu tür projelere umurunda bile değildi. Ama en azından yeni Valimiz bu konuya el atar diye düşünüyoruz.

Bu şehir Olimpiyatlar nedeniyle de olsa spor yatırımları gördü, spor merkezi olmaya aday. Şimdi sağlık Bakanımız olması nedeniyle sağlıkta da olumlu adımlar bekliyor, Samsun'un Sağlık  Merkezi haline geleceğini umuyoruz.

Anaokulu, ilk, orta ve lise binalarında da çok büyük fiziksel atılımlar yapıldı. OMÜ'de artık dallandı ve budaklandı. Ve ikinci Üniversiteyi besleyecek kaynağa bile ulaştı neredeyse.

Mesela OMÜ'ye rakip değil ama Samsun'a ihtiyaç; tematik bir üniversitenin kurulmasıdır.

İkinci Üniversite özellikle  de sosyal alanlar ağırlıklı olursa kurulması, büyümesi şehrimize ekonomik ve sosyal anlamda çok büyük katkılar sağlayacak ve göstereceği performansla da ülkemizin sosyal problemlerine çözümler üretecek hale gelecek şekilde planlanmalıdır.

Bugün ikinci üniversite olacak yerin iki yıllık Meslek Yüksek Okulu olması ise çok hoş bir durum olmamıştır. 

İnşallah kısa zamanda bu yanlıştan dönülür ve Samsun hak ettiği ikinci Üniversiteye kısa sürede sahip olur.

Başyazı

adminadmin