Güncel
Giriş Tarihi : 18-11-2020 08:16   Güncelleme : 18-11-2020 08:24

Samsun'da CHP eski İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, Atakum Belediye Başkanına "ARŞİVİ AÇ HESAP SOR!"

CHP Samsun eski İl Başkanı Tufan Akcagöz, Atakum Belediyesine giden hacizlerin ardından yaptığı açıklamada eski belediye başkanı İshak Taşçı döneminde yaşananları hatırlatarak, Cemil Deveci'ye belgeleri ortaya çıkartması çağrısında bulundu.

Samsun'da CHP eski İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, Atakum Belediye Başkanına

CHP Samsun İl Başkanı olduğu dönemde AK Partili İshak Taşçı'nın başkanlık yaptığı Atakum Belediyesinde oluşan kamu zararlarını gündeme getirdiklerini, bu zararlarla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını hatırlatan Tufan Akcagöz, "Görevi başındayken kendisine sorduğumuz soruların tamamını ya neredeyse cevapsız bıraktı, ya da kendince cevapladı. Tespit ettiğimiz bir kısım kamu zararları için Cumhuriyet Savcılığı'na başvurduk ama her seferinde İçişleri Bakanlığı'nın koruma kalkanıyla karşılaştık. Dönemin Atakum Belediye Meclis üyelerince, yaşanan hukuk dışılıkların üzerine gittik. Bunun için bedel ödeyenler oldu. Meclis Üyemiz Mustafa Tüfek ile ilgili mesnetsiz suç duyurusunda bulunuldu, Meclis Üyemiz yargılandı, beraat etti. Aynı Meclis Üyemiz, dönemin Belediye Başkanı tarafından toplantı salonundan zabıta marifetiyle çıkarıldı, tartaklandı. Kimi belediye personeli, sırf muhalif olduğu için, oradan oraya sürüldü; dönemin tozu dumanı içinde Fetö ile sözde ilişkilendirilip ihraç edilenler oldu. Sonra bu arkadaşlar, Mahkeme kararıyla görevlerine döndüler" dedi.

 

BELEDİYENİN UÇURUMA SÜRÜKLENDİĞİNİ ZAMANANINDA SÖYLEDİK

İshak Taşçı döneminde gündeme getirdikleri eleştiri ve kamu zararları ile ilgili Atakum Belediyesinin uçuruma sürüklendiğini dile getirdiklerinin altını çizen CHP Samsun Eski İl Başkanı Akcagöz, açıklamasında "Biz zamanında Atakum Belediyesi'nin nasıl uçuruma sürüklendiğini söyledik ve anlattık. Keşke o zaman bizim bu yaptığımız siyasete ve izlediğimiz yola destek verilseydi. Biz İl Başkanı olarak bunları yaparken, kimseyle rekabet olsun, parti içinde inisiyatif alayım diye bunları yapmadık. Şimdi Cemil Deveci kendi kendisine sorsun lütfen; bizim yapmış olduğumuz basın açıklamalarının hangisinde yanımızdaydı? Şayet olsaydı, talip olduğu koltuğun nasıl bir borç batağına sürüklendiğini bilir, en azından şimdiki gibi sürprizler yaşamazdı. Kendisini ziyaret ettiğimde de söylediğim şeyler bütünüyle, eski yönetimden hesap sorulması yönündedir" diye konuştu.

 

ALKIŞLI DESTEĞE ELEŞTİRİ

31 Mart seçimleri sonrası CHP'ye geçen Atakum Belediyesine son süreçte gönderilen hacizlerle ilgili de değerlendirmelerde bulunan CHP Samsun Eski İl Başkanı Tufan Akcagöz, bu konu ile ilgili belediye başkanı Cemil Deveci'ye yönelik belediye binası önünde yapılan alkışlı destek için de özeleştiride bulundu.

 

BİZE VERİLMEYEN BELGELER BELEDİYEDE

Tufan Akcagöz, yaptığı açıklamada "Alkış tutarak moral motivasyon sağlamak, sadece spor müsabakalarında işe yarar ve belki alkış, kürsüdeki hatibe enerji verir. Bunun ötesinde bir işe yaramaz. Hele belediye yönetirken hiç işe yaramaz.

Yapılması gereken şudur; görev başına gelindiğinden itibaren atlanan, ertelenen ne varsa o yapılacak, yapılmalıdır. Siz şayet yönetemiyorum derseniz; biri de çıkar size istifa et der. Belediye şimdi Cumhuriyet Halk Partisi'nin idaresinde. Bize verilmeyen belgeler, sunulmayan evraklar, belediye arşivlerinde, dosyalarında. Bu zamana kadar hiç biri ortaya çıkmış değildir. Bir komisyon oluşturulup, AK Partili eski yöneticilerin hukuki ve cezai sorumluluğu tartışılmalı ve bunun üzerine gidilmelidir. Atakum halkının sebil gibi heba edilen paralarının hesabı sorulmalıdır" dedi.

 

30 LİRALIK İŞÇİ ALACAĞI İÇİN...

CHP'li Atakum Belediyesine gönderilen hacizlerden birinin 30 bin liralık işçi alacağı ile ilgili olduğunu da hatırlatan CHP Samsun eski İl Başkanı Akcagöz, şunları dile getirdi,

"30 liralık bir işçi alacağı için koskoca Belediye'nin hırpalanması kimseye bir fayda sağlamadığı gibi, Atakum halkı için de hiç bir önem arz etmez. Ayrıca, 'Yapamıyorsan istifa et' sözlerine daha çok zaman maruz kalırsınız. AK Parti'den devralınan hemen her belediye, bu kötü idare nedeniyle kötü günler geçiriyor, bu sadece Atakum Belediyesi'ne özgü değil. O nedenle, inançla birleşen azmin eliyle her türlü sıkıntının üstesinden mutlaka gelinecektir ama şu yakınma işini lütfen bir kenara bırakalım. Siz yakınırsanız, dediğim gibi daha çok zaman 'Yapamıyorsan istifa et!' lakırdılarına maruz kalırsınız."

Kaynak; samsunkenthaber

Recep YAZGANRecep YAZGAN