Samsun Haber
Giriş Tarihi : 07-06-2017 12:36   Güncelleme : 07-06-2017 12:42

Samsun’da hastaneler birleşiyor mu!

Sağlıkta yeni bir uygulama ile gündeme gelen Samsun iki hastanesini birleştirerek Eğitim Araştırma Hastanesi’nin bünyesine katma hazırlığı içerisinde olduğu öğrenildi.

Samsun’da hastaneler birleşiyor mu!

Samsun Kamil Furtun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi ile birleşiyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından yeni bir uygulama ile bazı şehirlerde yapılan hastane birleşme işleminin Samsun’da da gerçekleştirileceği bu karardan hareketle Eğitim Araştırma Hastanesi bünyesine girecek olan iki sağlık kurumunun önümüzdeki günlerde birleşme hazırlıklarına bağlayacağı belirtildi.

Samsun Kamil Furtun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin birleşerek Eğitim Araştırma Hastanesi bünyesi altında hizmet verecekleri ifade edildi.

İDARİ VE MALİ YÖNETİM BİRLEŞİYOR

Samsun’da uzun yıllardır Halk Sağlığı binasında hizmet veren ve daha sonra devlet hastanesinin kapanması ile birlikte eski devlet hastanesi binasına taşınan Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile iki yıl önce görev başındayken öldürülen Kamil  Furtun’un adının koyulduğu Samsun Kamil Furtun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi birleşerek Eğitim Araştırma hastanesine bağlanıyor. Her iki hastanenin idari ve mali yönden Eğitim Araştırma Hastanesine bağlanacakları ve mevcut bulundukları yerde görevlerine devam edecekleri kaydedildi. Sağlık Bakanlığının iki hastaneyi birleştirme konusunda alt yapı çalışmalarına başladığı ve alt yapı çalışmalarının bitmesi ile birlikte hastanelerin birleşerek Eğitim Araştırma Hastanesine bağlanacakları kaydedildi.

BU UYGULAMA İLE  SAĞLIKTA NE DEĞİŞİR

Samsun Kamil Furtun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nin Samsun OMÜ Tıp Fakültesi’nden sonra kanser hastalarını cerrahi operasyon ile tedavi eden Karadeniz’in tek hastanesi statüsüne sahip. Bu uygulama ile Cerrahi servisin Eğitim Araştırma binasına nakli söz konusu oluğu iddia ediliyor. Böyle bir uygulama yapılması dahilinde zaten oldukça yoğun olan Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi Ameliyathane servisi yine bölgenin OMÜ Tıp Fakültesinden sonra tek kanserli hasta ameliyatı yapan bu birimin hastalarının tedavilerinde gecikmeler yaşanması olasılıklar dahilinde. Bir diğer durum ise iki yıl önce Hastanede uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden  Dr. Kamil Furtun adının yaşatıldığı bu hastanenin yapılacak bu değişiklikle adının artık bu hastaneden kaldırılacağı yönünde söylemler gelişmekte.

HASTANELERDE MUAYENE ÜCRET FARKI

1 Ocak 2017 tarihinden itibaren Emeklilerin maaşından kesilen, çalışanların eczanelerde ödedikleri muayene katılım paylarına SGK zam yaptı. Hastaların daha önce 5 lira verdikleri devlet hastanelerine ait muayene ücreti yüzde 20 arttırılarak 6 liraya, eğitim araştırma hastaneleri için verdikleri 5 lira, yüzde 40 artış yapılarak 7 liraya, üniversite hastanelerindeki muayene katılım payı ise yüzde 60 artışla 5 liradan 8 liraya yükseltilmişti.

Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi’nin de artık Üniversite Hastanesi olması nedeniyle Samsun Kamil Furtun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi artık üniversite hastanesi olarak kayıtlarda yerini alacak olduğu bertiliyor. Bu nedenle tedavi ve kontrolleri için hastaneye gelen vatandaşlar hasta muayene ücretini  7 lira olarak değil 8 liradan ödeyecekleri kaydedildi.

 

adminadmin