Samsun Haber
Giriş Tarihi : 15-08-2017 10:43   Güncelleme : 15-08-2017 10:43

Samsun’da hastanelerin birleştirilmesi iptal!

Samsun Kamil Furtun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi ile birleştirilme kararı iptal edildi.

Samsun’da hastanelerin birleştirilmesi iptal!

Geçtiğimiz aylarda gündeme gelen Samsun Kamil Furtun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin birleşerek Eğitim Araştırma Hastanesi bünyesi altında hizmet verecekleri yönünde kararın Akasyamhaber’in ısrarlı haberleri neticesinde iptal edildiği öğrenildi.

Akasyamhaber’in, Samsun Kamil Furtun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nin Samsun OMÜ Tıp Fakültesi’nden sonra kanser hastalarını cerrahi operasyon ile tedavi eden Karadeniz’in tek hastanesi statüsüne sahip olduğu ve bu uygulama ile oldukça yoğun olan Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi Ameliyathane servisi yine bölgenin OMÜ Tıp Fakültesinden sonra tek kanserli hasta ameliyatı yapan bu birimin hastalarının tedavilerinde gecikmeler yaşanacağını, bir diğer durum ise Dr. Kamil Furtun Göğüs Hastanesinin adının artık bu hastaneden kaldırılacağı yönündeki haberleri üzerine birleştirme kararı iptal edildi.

Birleştirme kararı öncesinde bu hastanelere yönetici ataması yapılmış fakat, hastanelerin bakanlık sistemlerinin eğitim araştırma hastanesi ile birleşmesinden dolayı bu yöneticilerin görevlerine başlayamamıştı..

Hastanelerin birleşmelerinin iptal yazısı dün Sağlık İl Müdürlüğü tarafından Sağlık Bakanlığına gönderildiği ve önümüzdeki hafta birleşme kararının iptalinin yürürlüğe girmesinin beklendiği öğrenildi.

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN