Kent Kültürü
Giriş Tarihi : 31-03-2018 10:31   Güncelleme : 31-03-2018 10:43

Samsun'da Her Okula Bir Samsun Kitaplığı

19 Mayıs Üniversitesi, Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Cevdet Yılmaz, Samsun Büyükşehir Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Sayın Necmi Çamaş ortak çalışmasıyla ‘Samsun’da Her Okula Bir Samsun Kitaplığı Projesi’ni hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Samsun'da Her Okula Bir Samsun Kitaplığı

Konuyla alakalı olarak Prof. Dr. Cevdet Yılmaz sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şunları yazdı;

“Hafta içinde formasyon derslerimiz gereği okullara öğrencilerimizi dinlemeye gidiyoruz. Bu hafta gittiğim il merkezindeki büyük bir Anadolu Lisemizin kütüphanesi gözüme ilişti. İçine girdim baktım.

Bir duvar boydan boya kitaplık, gerisi malum sandalye masa. Kitaplıkta 1 tane (yazıyla bir tane) Samsun'la ilgili kitap vardı. Çok üzüldüm. Bir yandan "Samsunluluk bilinci" diyeceksiniz, diğer yandan lise seviyesindeki öğrenciler Samsunla ilgili bir kitap görmeden mezun olacak. Yok böyle bir şey. Bu derdimi dillendirince "neden her okul kütüphanesinde bir de Samsun kitaplığı olmasın?" dedim. Der demez Necmi Bey sağolsun, "hemen başlatalım" dedi.

Evet Necmi Beyin girişimleri ile okullarınızda (şimdilik) Samsun'da "HER OKULA BİR SAMSUN KİTAPLIĞI" projesini başlatma kararı almış bulunuyoruz. Bunu diğer iller de kendileri için yapabilir. Yıllardan beri söylüyoruz "Ey öğretmen arkadaşlar, ödevleri yerelden verin, çocuklar çevrelerini tanısınlar, coğrafyacı coğrafyadan, tarihçi dedem-ninem anlatıyor türü eskilerden, edebiyatçı söylenen mani, şiir ve masallardan ödev verse....".. Ne olur yani, az olsun öz olsun, ama en azından internetten indirip sizi kandırmamış olurlar, buna değmez mi?. Hem böylece belediyelerin yaptıkları veya destek oldukları yayın faaliyetleri de amacına ulaşmış olur. (Tabi burada destek olup yayın yapanları tebrik ediyorum.

Kültür fonu vasıtası ile milletten topladıkları paraları festival yapıp şarkıcılara takanları ve de kaldırım taşı döşemeyi belediyecilik sananları millete havale ediyorum). Umarım bu girişimimiz ve düşüncemiz dalga dalga yayılır.

adminadmin