Samsun Haber
Giriş Tarihi : 27-11-2017 14:39   Güncelleme : 27-11-2017 14:39

Samsun’da Manevi Büyükler Yâd Edildi

Samsun Çevre, Eğitim ve Yardımlaşma Derneği tarafından organize edilen Yâd 1439 programı gerçekleştirildi.

Samsun’da Manevi Büyükler Yâd Edildi

Samsun Çevre, Eğitim ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen program, 6 Rebiulevvel 1439/25 Kasım 2017 Cumartesi günü Samsun Öğretmenevi Konferans Salonunda yoğun katılım ile gerçekleştirildi.

Samsun Çevre, Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Orhan Büyük yaptığı açıklamada: ‘’Derneği’miz çok anlamlı bir programı tertip etti. Kısa süre içinde kardeşlerimize ulaştılar. Bu güzel tablonun oluşmasını sağladılar. Emeği geçen dernek yönetimini ve gönüllerimizi tebrik ediyorum. Çevre Eğitim ve Yardımlaşma Derneğimiz, kurucusu ve üyesi olduğu platformlar üzerinden önemli faaliyetler gerçekleştirmektedir. Derneğimiz, Kur’an’ın Anlamıyla Buluşmak Platformu, Kritik ve Analitik Düşünme Platformu, Hukukun Üstünlüğü Derneği İl Temsilciliği, Mimar Sinan Mühendisler Birliği ve Helal ve Doğal Beslenme Platformu, Son Peygamber Platformu, Eğitim ve Değişim Derneği İl Temsilciliği gibi oluşumlarla hizmet ufkunu genişletiyor. Ayrıca Yıldız Gençlik Spor ve İzcilik Kulübümüzün değerli yöneticileri, üyeleri ve gönüllülerine de teşekkür ediyorum. Kısa zaman önce başlatmış bilek güreşi çalışmaları ile beraber şehrimizin tüm ilçesindeki gençlere ulaşarak bilek güreşi il şampiyonası tertip ettiler. Geleneksel okçuluk branşı yine ayı şekilde kısa zamanda birçok kişiye ulaşarak çalışmalarını başlattı. Bütün dernek yönetimlerimizi huzurlarınızda tekrar tebrik ediyor, başarılar diliyorum.” dedi.

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hikmet Atan yaptığı konuşmada: ‘’Tasavvuf, İslam'ın bütün incelikleriyle Kur'an ve Sünnet çizgisinde yaşanmasıdır. Hocalarımız onu bu şekilde yaşamak suretiyle bizlere örnek olmuşlardır. Gerek Mehmed Zahid Kotku (Rh.a) gerekse Mahmud Es’ad Coşan (Rh.a), yaptıkları hizmetlerle binlerce talebe yetiştirmiş maneviyat önderleridir. Onların sade, gösterişten uzak hayatlarına baktığımızda kendilerinden çok başkalarını düşünen fedakârlık timsali şahsiyetler olduklarını görürüz. Bugün aynı ruhla çalışmamız gerekiyor. Toplum olarak böyle şahsiyetleri, maneviyat önderlerini yetiştirip onların irşatlarına her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Ancak bu şekilde ıslahımız mümkün olacaktır.’’ dedi.

Yıldız Gençlik Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Muştu tarafından Yrd. Doç. Dr. Hikmet Atan Beye tablo takdiminde bulunuldu ve toplu fotoğrafın ardından program sona erdi.

adminadmin