Samsun Haber
Giriş Tarihi : 05-05-2021 21:32   Güncelleme : 05-05-2021 21:46

Samsun’da su faturalarından mükerrer atık su bedeli alınıyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin su tarifesi üzerinden vatandaşı soyma uygulaması hiç de yeni değilmiş.

Samsun’da su faturalarından mükerrer atık su bedeli alınıyor!

2004 – 2009 yılları arasında dönemin Samsun Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve SASKİ Genel Kurulu Başkan Vekili, Başkan Yusuf Ziya Yılmaz döneminde Samsunlulara su tarifesi üzerinden atmış olduğu kazığı anlattı.

O dönemin SASKİ Genel Kurulu Başkan Vekili şu açıklamaları yaptı;

O dönemde evlere şenlik kademeli su tarifesi adı altında yapılan soygunu görünce tek tarife üzerinden fiyatlandırma yaparak Başkan Yusuf Ziya Yılmaz’a rağmen meclisten oy birliğiyle geçirdiğim tarifeyi bir türlü hazmedemeyen Yusuf Ziya Yılmaz, önce atık su bedelini su bedeline dahil ederek Samsun halkına güzel bir çalım atmış ve fakat asıl kazık ondan sonra gelmiş ve meclis kararıyla atık su fiyatına dahil edilen Mükerrer atık su bedeli ilave edilmiştir.

İKİ KADEMEDE VATANDAŞA SU KAZIĞI

Bütün bunları bile bile bir laptop karşılığı Samsun’un çakarlarını görmezden gelen bütün alt kademe belediye başkanlarını ve meclis üyelerini kınıyorum.

Bu arada bu soyguna ret oyu veren güzel yürekli belediye bir başkanı ve birkaç meclis üyesi arkadaşımı siyasi hayatlarını bitirme pahasına karşı çıkışlarından dolayı tenzih ederek kutluyorum.

SAMSUN HAKLI NASIL SOYULDU

Birinci hamle: Meclis kararı ile atık su bedeli su bedeline dâhil edildi.

İkinci Hamle : Aradan zaman geçirdiler. Olayı soğuttular sonra atık su bedeli dahil olan su fiyatına Tekrar Atıksu bedeli ilave ettiler. Böylece istedikleri büyük zammı yapmış oldular.

İşin dahası su fiyatlarına her ay otomatik tefe tüfe artırımı uygulanmakta olmasına rağmen.

Maalesef bu soygun devam ediyor. Geriye dönük dava açılabilir. Mükerrer atık su bedeli geri alınabilir.

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN