Samsun Haber
Giriş Tarihi : 05-10-2017 09:24   Güncelleme : 05-10-2017 09:24

Samsun’da Yetiştiricilere Buzağı Desteklemesi Ödendi

Samsun İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nail Kırmacı, Samsun’da 2017 yılında Buzağı Desteklemesi kapsamında toplam 27 milyon 836 bin TL destekleme ödendiğini belirtti.

Samsun’da Yetiştiricilere Buzağı Desteklemesi Ödendi

Kırmacı yaptığı açıklamada “Hayvancılık desteklemelerinde soy kütüğüne kayıtlı buzağılar için 700 TL olmak üzere yetiştiricilere buzağı başına 550 TL destekleme ödenmektedir. İlimizde buzağı desteklemesinden 29.150 işletmede 77.685 buzağı yararlanmış olup, toplam destekleme miktarı 27 milyon 836 bin TL’dir. Destekleme ödemeleri 3 dönem içerisinde yapılmakta olup, ilk 2 dönem ödemesi gerçekleştirilmiştir. 3. dönem ödemeleri için hak edişleri hazırlanarak ödenmek üzere Bakanlığımıza gönderilmiştir.”

Yetiştiricilerin desteklemelerden azami oranda yararlanabilmeleri için dikkat etmeleri gereken durumlara da değinen Nail Kırmacı "Yetiştiricilerimizin bir mağduriyet yaşamaması için Buzağılarının TÜRKVET sistemine kaydedilmesi, 4 ay işletmede bulunması ve programlı tüm aşılamalarını yaptırması gerekmektedir " dedi. 

adminadmin