Samsun Haber
Giriş Tarihi : 01-06-2017 10:35   Güncelleme : 01-06-2017 10:35

Samsunlu Şehit Gökhan Bayram için Eller Sema’ya Kalktı

Her akşam farklı bir Mahalle Camiisi’nde Ramazan ayının maneviyatına uygun olarak düzenlenen Kur’an Ziyafeti programında okunan Kuran-ı Kerim ve edilen dualar Samsunlu Şehit Jandarma Uzman Çavuş, Gökhan Bayram ve tüm şehitler için yapıldı.

Samsunlu Şehit Gökhan Bayram için Eller Sema’ya Kalktı

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Bayram ve tüm şehitler için Kuran-ı Kerim okundu,  dualar yapıldı. Ellerin semaya kalktığı gecede, ülkenin birliğini huzurunu ve  milletimizi, her türlü terör saldırısından her türlü düşmanın şerrinden korunması için niyazda bulunuldu.

Ramazan Ayı boyunca her akşam ayrı bir camide düzenlenen teravih etkinliklerinin dün akşamki adres Zeytinlik Camii oldu. Teravih namazı öncesi Diyarbakır’ın Lice ilçesinde çıkan çatışma sonucu şehit düşen Samsunlu J. Uzm. Çvş. Gökhan Bayram’ın acı haberinin ulaşmasının ardından dualar edilerek eller şehitler için göğe yükseldi.

ZEYTİNLİK CAMİİ’NDE KURAN ZİYAFETİ

İftar sonrası İlkadım İlçesi Zeytinlik Camii’nde gerçekleşen Kuran Ziyafeti programında 1998 yılı Dünya Kur'an Okuma Birincisi Süleymaniye Camii İmam Hatibi Ekrem Nalbant ve Eyüp Sultan Camii Müezzin Kayyımı Hasan Tok Kuran ziyafeti yaşattı. Dini sohbetler, kaside ve ilahi programlarıyla Ramazan ayının maneviyatının yaşatıldığı bu özel programda vatandaşlar manevi haz yaşadı.

“EMELLERİNE ASLA ULAŞAMAYACAKLAR!”

Samsun’a düşen şehit ateşi ile büyük üzüntü yaşadığını belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok,  “Yüreğimiz her geçen gün yenilenen şehit haberleri ile yüreklerimiz parçalanmakta ve yanmaktadır. Bu gece Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Bayram ile vatanın savunulmasında, canını, malını, hayatını gözlerini kırpmadan feda eden tüm şehitlerimiz için Kuran’ı Kerim okuyarak dualarda bulunduk. Büyük Türkiye’nin büyümesini engellemek için kandırılarak eline silah verilen hainlerin bu çabası boşa çıkacaktır. Bu günkü şehidimiz gibi binlerce vatan evladımız ve bizler bu hainlere asla fırsat vermeyeceğiz.  Şehit olarak en yüksek mertebeye ulaşan Gökhan Bayram kardeşimize ve kutsal vatan topraklarımız uğruna şehit polis ve askerlerimizin ailelerine Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun."

TERAVİH NAMAZI SONRASI SOHBET

Ardından Zeytinlik Camii’nde düzenlenen programa katılarak teravih namazı sonrası Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar’ın da katılımı ile vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet eden Başkan Tok, cami cemaati ve mahalle sakinlerinin taleplerini dinledi.

adminadmin