Spor
Giriş Tarihi : 07-03-2021 04:36   Güncelleme : 07-03-2021 04:36

Samsunspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam’dan mağlubiyet açıklaması

TFF 1. Lig'in 25. haftasında Adana Demirspor, deplasmanda Yılport Samsunspor'u 2-0 yendi.

Samsunspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam’dan mağlubiyet açıklaması

Samsun 19 Mayıs Stadyumunda oynanan maçı hakemler Koray Gençerler, Cem Özbay ve Ali Can Alp yönetti.

Yılport Samsunspor’un 11’i; Nurullah Aslan, Erkam Reşmen, Boli, Yalçın Kılınç (Dk. 46 Coureur), Kerem Can Akyüz, Oğuz Gürbulak (Dk. 66 Hamroun), Djedje, Guido Koçer (Dk. 46 Caner Arıcı), Gökhan Karadeniz (Dk. 77 Gökhan Alsan), Burak Çalık (Dk. 60 İlyas Kubilay Yavuz), Nadir Çiftçi

Adana Demirspor’un 11’i; Zubas, Okan Alkan, Tayyip Talha Sanuç, Rassoul, Kaan Kanak, Gökhan İnler, Sinan Kurt (Dk. 71 Traore), Hasan Kılıç (Dk. 88 Semih Güler), Pa Dibba (Dk. 88 Mehmet Akyüz), Sedat Şahintürk (Dk. 71 Süleyman Koç), Ezeh (Dk. 61 Emircan Altıntaş)

Goller: Dk. 12 Pa Dibba, Dk. 80 Emircan Altıntaş (Adana Demirspor)

Sarı kartlar: Dk. 54 Gökhan Karadeniz, Dk. 90 2 Gökhan Alsan (Yılport Samsunspor), Dk. 56 Hasan Kılıç (Adana Demirspor)

Samsunspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Adana Demirspor maçının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

BİR AN ÖNCE MAĞLUBİYETİN OLUMSUZ ETKİLERİNDEN KURTULACAĞIZ

Alınan mağlubiyetin tek sorumlusunun kendisi olduğunu belirten Ertuğrul Sağlam, “Bugün Süper Lig yolculuğundaki önemli rakiplerimizden bir tanesi Adana Demirspor ile kendi evimizde kazandığımız taktirde çok önemli bir avantaj elde edeceğimiz Süper Lig için alt grupla biraz daha farkı açabileceğimiz önemli bir karşılaşma oynadık. İstemediğimiz bir sonuç oldu.

Öncelikle Adana Demirspor’u tebrik ediyorum. Gerçekten iyi oynadılar, iyi mücadele ettiler ve kazanmayı hak ettiler.

Bizde maalesef istediklerimizi yapamadık. Sonuçta istemediğimiz bir mağlubiyet aldık. Birisi bu mağlubiyet için bir suçlu ya da sorumlu bulmak istiyorsa, oradaki tek sorumlu benim. Dolayısıyla bu takımı bu mağlubiyetin olumsuz etkilerinden biran evvel arındırıp, önümüzdeki hafta oynayacağımız Altınordu maçında alınacak galibiyet için hazırlayacak olan insan da benim” dedi.

Mağlup oldukları için üzgün olduğunu ifade eden Ertuğrul Sağlam, “Futbol hayatımız boyunca bu türlü maçları çok oynadık. Böyle mağlubiyetler aldık. Burada yapılması gereken bir iş var. Akıllı insanlar, tecrübeli insanlar, dava insanları, hedefe odaklanmış insanlar bu gibi durumda şunu yaparlar, tabi ki iyi bir analiz ve sonrasında bundan sonraki süreç için kendimizi öne çıkaracak, daha avantajlı bir duruma getirebilecek değerleri üretebilirler. Biz inşallah bunu yapacağız. Bu mağlubiyet bize belki 3 puan kaybettirdi ama 3 puandan çok daha fazlasını ve şampiyonluğu, Süper Ligi kazandıracak değerler de üretecektir. Bunun adına ben söz verebilirim. Yapmamız gereken iş bu. Bir an evvel bu mağlubiyetin olumsuz etkilerinden kurtulup daha fazla sorumluluk alıp, birbirimize daha fazla sarılacağız. Daha fazla kenetleneceğiz, birbirimizi daha fazla sahipleneceğiz. Daha fazla çalışacağız ve hepimizin hayali olan Süper Lige inşallah çıkacağız” diye konuştu.

Recep YAZGANRecep YAZGAN