Samsun Haber
Giriş Tarihi : 10-03-2017 10:46   Güncelleme : 10-03-2017 10:46

Samsunspor’un enerjisini bölmeyin!

Canik Belediye Başkanı Osman Genç’in Samsunspor anıtı yaptıracağını açıklamasının ardından Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tarafından gündeme getirilen ikinci anıt projesi taraftarın tepkisini çekiyor.

Samsunspor’un enerjisini bölmeyin!

Samsunspor Başkanı Erkut Tutu tarafından da sahiplenilen ikinci Samsunspor Anıtı hem taraftarı hem de Samsunspor ve Samsun’u ikiye böleceği için tepkilere sebep oluyor.

Henüz projeleri bile hazır olmayan ikinci anıt hakkında, açıklama yapan Tutu, "Farklı bir konsept proje yapılması düşünülüyor. 'İçinde Samsunspor store, kafeterya, insanların durduğunda Samsunspor'la ilgili bir şeyler alıp, istirahat edebilecekleri proje olsun' dedik. Samsunspor Anıtı ilgili görselleri paylaşacağız. Bu projede bizlerden desteklerini esirgemeyen Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'a çok teşekkür ederiz" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tarafından Canik Belediye Başkanı Osman Genç’in Samsunspor’un kaza yaptığı yere basın mensuplarıyla birlikte gerçekleştirdiği ziyaretin ardından açıklanan ikinci anıt projesi tepki çekmeye devam ediyor.

MADEM BU KADAR PARANIZ VAR

Taraftar Bakan Kılıç’a “Madem bu kdar paranız vardı, neden Samsunspor’u bu kadar ekonomik zorluklarla boğuşurken bu parayı kulübe aktarmadınız da ikinci anıt komedisini ortaya attınız” diye soruyor.

Konuyla alakalı olarak Ocak ayı sonlarında şunları da yazmıştık;

AKİF ÇAĞATAY KILIÇ OSMAN GENÇ’TEN ROL ÇALIYOR!

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsunspor’un 1989 yılında yaşadığı trafik kazasında ölenlerin futbolcu ve teknik ekip anısına bir anıt projesi hayata geçireceklerini açıkladı.

Genç bununla da yetinmeyip birçok kapsamlı bir Samsunspor kitabı hazırlıklarına başladıklarını kaydetti.

Genç bununla da yetinmeyip Samsunspor’un kaza yaptığı Havza’nın girişinde, anıt projesinin yer alacağı alana gazetecileri götürdü.

Kaza alanında yapılacak anıt için gerekli incelemeleri basın mensuplarıyla ve 88-89 dönemindeki futbolcular ve taraftarlarla ile birlikte yaptı.

O gün yani Osman Genç’in gazetecileri kaza alanına, anıt projesinin yerini incelemek üzere götürdüğü gün Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, sadece Haber Gazetesi’nde yer bulan bir açıklama yaparak adeta Osman Genç’in bu projesini ofsayta düşürecek bir açıklama yaptı.

Osman Genç, “Anıtın yapılması konusunda 2 Ocak'ta Canik Belediyesi meclisimizde yetki iznini aldık. İnşallah yarın karayolları ile görüşerek kaza alanı ilgili görüşmeler yapacağız. Yasal prosedürlerin ardından en kısa zamanda istişarelerin sonucunda en beğenilen anıtı yapacağız” dedi.

Dedi demesine ama Bakan Kılıç ise o gazeteye bakın ne dedi;

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın aylar öncesinde çalışmalarına başladığı 20 Ocak 1989 Futbol Şehitleri Anıtı projesi tamamlandı.

O kara günü unutmayan Gençlik ve Spor Bakanlığı, Samsunspor Şehitleri için kazanın meydana geldiği Havza çıkışında anıt yapılmasına karar verdi. Projelendirme işleminin aylar öncesinden başladığı anıt için, en kısa zamanda inşaat çalışmalarının startının verileceği öğrenildi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın talimatıyla başlayan projenin detaylarını da Bakan Kılıç'ın bizzat kendisinin açıklayacağı belirtildi.

Bakana Bir tavsiyem var;

Madem Samsun’a bunca aradan sonra iki tane anıt yapılacak. Anıt projesini Selçuklu Devletinin simgesi olan çift başlı kartal şeklinde yapın da iki başlı görüntüyü belki böylelikle bir şekilde kapatmış, açıklanabilir hale getirmiş olursunuz!

Bu kadar yıldır akla gelmeyen bu proje için neden Osman Genç’in hemen ardından açıklama yapıldığını ifade edebilmek için anıtın kaidesine bir de temsili yangından mal kaçırma figürü koyarsınız olur biter.

adminadmin