Samsun Haber
Giriş Tarihi : 15-05-2023 13:41   Güncelleme : 15-05-2023 13:41

Samsun’un marka değeri olacak

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Atakum’a yapılan Kitap Kafe ve Millet Kıraathanesi'nin inşaatı hızla yükseliyor.

Samsun’un marka değeri olacak

Samsunluların heyecanla bitirilmesini beklediği proje ile kitapseverlere samimi ve sıcak bir ortam sunacaklarını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Kitap Kafe ve Millet Kıraathanesi projesi mimarisiyle, teknolojisiyle, fonksiyonelliği ile Samsun’un marka değeri olacak" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi vatandaşların sosyal hayatına dokunmak için projeler üretiyor, yeni uygulamalar hayata geçiriyor. Şehrin kültürünü yansıtan objelerin ön plana çıktığı sosyal donatı alanları inşa eden Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların bir araya gelip vakit geçirdiği alanların sayısını artırıyor. Yaklaşık 47 milyon lira sözleşme bedelli Kitap Kafe ve Millet Kıraathanesi projesini vatandaşlar ilgiyle takip ediyor. Atakum ilçesinde inşaatı yükselen, 5 bin 727 metrekare alana yapılan projede 3 katlı bir kütüphane, 3 katlı bir sergi salonu, 2 katlı bir kafe restoran ve mescit yer alıyor.

‘70’DEN 70’E HERKESE HİTAP EDİYOR’

Kitap Kafe ve Millet Kıraathanesi projesi mimarisiyle, teknolojisiyle, fonksiyonelliği ile Samsun’un marka değeri olacak bir tesis olacağını söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Bu projede kitap kafe, sergi alanları, sanat faaliyetlerinin icra edileceği mekan, restoran kısmı var. Toprak ve yeşille uyumlu bir proje olacak. 7’den 70’e yerli yabancı herkese hitap eden bir yer olacak. Vatandaşlarımız burada nefes alacak” şeklinde konuştu.

‘GENÇLERİN YAŞAMINA DOKUNACAK’

Proje ile gençlerin yaşamına dokunacaklarını dile getiren Başkan Demir, "yapıtğımız her projede gençlerimizle ilgili özel olarak çalışma gerçekleştiriyoruz. Kitap Kafe ve Millet Kıraathanesi Projesi de yüzlerce kitabın yer alacağı kafede kitapseverlere samimi ve sıcak bir ortam sunacağız. Gençlerin elinden tutulursa yarınların iş insanları, bilim insanları olacaklar. Burası gençlerimizin, üniversiteli büyükleriyle sohbet edecekleri, tecrübe paylaşımı yapabilecekleri de bir mekan olacak. Kısaca burası gençlerimizin, kitap okumak isteyenlerin, araştırma yapmak, ders çalışmak isteyenlerin buluşma noktası olacak. Gençlerimizin projeyi yakından takip ettiklerini ve inşaatının tamamlanıp hizmete girmesini merakle beklediklerini biliyoruz" diye konuştu.

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN