Kültür
Giriş Tarihi : 02-10-2016 08:00   Güncelleme : 02-10-2016 08:00

Şehir Tiyatrolarından Yerli Atak

Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in “Reis Bey” adlı eserini yılsonuna kadar bitirmeyi planlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, yeni sezonda yerli oyunları arttırmayı hedefliyor.

Şehir Tiyatrolarından Yerli Atak

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Şehir Tiyatroları yeni sezon oyunlarını Esma Sultan Yalısı’nda basın toplantısıyla tanıttı.

Necip Fazıl Kısakürek’in “Reis Bey” adlı eserini yılsonuna kadar bitirmeyi hedeflediklerini ifade eden Kültür Daire Başkanı Abdurrahman Şen, Şehir Tiyatrolarının Türk tiyatrosunun temel taşı, yeniliklerin ve güzelliklerin temel taşı olduğunu belirterek, “Yeni sezonun Şehir Tiyatrolarımıza, İstanbul’umuza, kültürümüze ve tüm tiyatro camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur da, “Yeni tiyatro sezonumuzun hayırlı uğurlu olmasını istiyorum. Mutlu ve huzurlu bir tiyatro sezonu geçmesini diliyorum. En büyük arzumuz budur” dedi.

PERDE 12 OYUNLA AÇILIYOR

Şehir Tiyatroları, 2016-2017 sezonunda 6’sı yeni 12 oyun ile perdelerini açıyor. “On İki Öfkeli Adam”, “Fehim Paşa Konağı”, “Cyrona de Bergerac”, “Sirke Tadında Böğürtlen Reçeli”, “12. Gece”, “Vakti Geldi” oyunlarının yanı sıra “Şahane Züğürtler”, “Martı”, “Saadet Hanım”, “Şahane Züğürtler”, “Aldatma”, “Hisse-i Şayia”, “Yangın Yerinde Orkideler” adlı yeni oyunları seyirciyle buluşturacak.

ÇOĞUNLUK YERLİLERDE

2016-2017 sezonunda çalışmaların devam ettiği ve sahnelenecek oyunların çoğunluğunun yerli oyunlar olduğu dikkat çekici ayrıntılardan biriydi.

Program çok sayıda tiyatro oyuncusunun katılımıyla gerçekleştirildi. Tiyatronun iki çınarı, Zihni Göktay ve Haldun Dormen’de toplantıya katılanlar arasındaydı. Tiyatronun duayen isimleri, Şehir Tiyatrolarının yeni sezonu ve yerli oyunlara ağırlık verilmesi konusundaki görüşlerini Diriliş Postası ile paylaştı.

“TÜRK YAZARLARIN OYUNLARIYLA BAŞLAMAK ÇOK ÖNEMLİ”

İyinin, doğrunun, güzelliklerin edep dairesinde anlatılması gerektiğini ifade eden Zihni Göktay, “Darülbedayi’nin 102. yılındayız. İsmi ile müsemma güzellikler evinde iyiyi, güzeli, doğruyu edep dairesinde, eğlenceli ile faydalıyı kimseye hakaret etmeden, slogancı tiyatro yapmadan devam ettirme gayretindeyiz. Sağcıdır, solcudur demeden iyi eserleri seyircimizle buluşturmamız gerekiyor” dedi.

Haldun Dormen de yeni sezona çok umutla baktığını belirterek, “Alternatif tiyatrolar her türlü oyunu sahneleyip, genç oyunculara, genç yazarlara fırsat veriyor. Bu noktada çok önemli. Yeni sezondan Şehir Tiyatrolarından çok güzel şeyler bekliyorum. Yeni sezona Türk yazarlarının oyunları ile başlanması çok önemli. Çünkü Türk tiyatrosu demek Türk yazarı demek” diye konuştu.

Dilara Hut / Diriliş Postası

 

adminadmin