Teknoloji
Giriş Tarihi : 05-11-2021 12:45   Güncelleme : 05-11-2021 12:45

Selçuk Bayraktar Samsun’da

Türkiye Teknoloji Takımı - T3 Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Bayraktar, önümüzdeki yıl Samsun’da yapılacak olan TEKNOFEST programı kapsamında bir dizi incelemde bulunak üzere Samsun’a geldi.

Selçuk Bayraktar Samsun’da

Bayraktar samsun valiliğinde TEKNOFEST paydaşlarıyla gerçekleştirdiği toplantının ardından Samsun üniversitesi uzay ve havacılık kampüsünde öğrencilerle buluştu.

T3 vakfı mütevelli heyeti başkanı Selçuk Bayraktar burada yaptığı basın açıklamasında Samsun'da yapılacak olan TEKNOFEST öncesinde TEKNOFEST paydaşlarıyla bir araya geldiklerini belirterek, "TEKNOFEST 2021'de aday şehirlerimizi değerlendirdiğimizde Karadeniz'in göz bebeği Samsun'da karar kıldık. Milli Mücadelenin başladığı şehir olan bir ulusun kurtuluş destanının yazıldığı şehir olan Samsun'da yapmaya karar verdik." dedi.

Bayraktar, Samsun valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve ilçe beledileriyle bir araya gelerek TEKNOFEST in Samsun'da daha coşkulu gerçekleştirilmesi için çalışmalara hız verdiklerini sözlerine ekledi

Samsun'da iki üniversitesinin akademik kadrolarıyla da bir araya geldiklerini belirten bayraklar Samsun’da TEKNOFEST’in gerçekleştirileceği alanların tespiti için incelemelerin devam ettiğini ve samsun üniversitesi uzay ve havacılık kampüsünün bu anlamda önemli bir merkez olduğunu da  kaydeden Bayraktar, İlk yıllarda dünya çapında ilgi görecek yarışmalar olduğunu 2021 yılında bu etkinin daha çok arttığını gördüğünü ifade ederek, "Biz artık dünyada yüksek teknoloji alanına odaklandığımızda bunu insanlık ve milletimiz yararına olacak şekilde hedeflediğimizde bu teknolojiyi geliştirmeyi bunun yanında ahlaka ve etiğe riayet ederek o temele oturacak şekilde düsturumuzu ayarladığımızda özellikle bugünün yarışlarına değil de geleceğin teknoloji trendlerine odaklandığımızda dünyada bu alanın en iyi olabiliriz diyen yüzlerce genç gördüm ben. İlk yıllarda bunu pek görmüyorduk. Açıkçası bu güvenin gelmiş olması TEKNOFEST'in en büyük başarısı diyebilirim." diye konuştu.

Recep YAZGANRecep YAZGAN