Güncel
Giriş Tarihi : 30-07-2015 11:00   Güncelleme : 30-07-2015 11:00

STSO terörü kınadı

SAMSUN (AA) - Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO), terörü kınadı

STSO terörü kınadı

SAMSUN (AA) - Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO), terörü kınadı.

STSO Temmuz ayı olağan meclis toplantısında son günlerde yaşanan terör olaylarında hayatlarını kaybeden şehitler için saygı duruşunda bulunulurken, terör kınandı.

Toplantıda konuşan STSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, terörü lanetlerken, saldırılarda şehit düşenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Terörün kanlı yüzünü, acımasız yanını, hain niyetini son zamanlarda bir kez daha açığa vurduğunu belirten Murzioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yüreklerimize yine ateş düştü. Yapılan bu zulmü, her şeyden önce bir insan olarak sindirebilmek imkansız. Annelerimizin kalbine, çocukların o masum gözlerine en sevdiklerinin acısını nasıl düşürebilirsiniz? Bütün insanlığın laneti teröre bulaşanların üzerine olsun. Bu saldırılar karşısında, millet olarak sağduyumuzu korumalıyız. İnsanlık dışı, alçakça yapılan saldırıları planlayanlar ve yapanlar hiçbir zaman hedeflerine ulaşamayacaklardır. Ülkemizin üzerinde oynanmak istenen oyunu, birlik ve beraberliğimiz bozar. Türkiye’nin büyük hayalleri ve umutları var. Hiçbir kurşun bizim kardeşliğimizi yok edemez. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri adına terörü buradan bir kez daha lanetliyorum."

- Samsun-Krasnodar direkt uçak seferleri

Samsun'dan, Rusya'nın Krasnodar eyaletine direkt uçak seferlerinin başlatılması konusunun tekrar gündeme geldiğine işaret eden Murzioğlu, şunları kaydetti:

"Samsun-Krasnodar direkt uçak seferleri için karşı taraftan teklif geldi. Teklifte, 54 kişilik bir uçağın, hafta da iki defa iki kent arasında karşılıklı sefer yapılması öngörülüyor. Samsun Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Odamız ve Ticaret Borsası ortak olarak, bu uçuşların belli bölümlerini süspanse edeceğiz. Biz de Samsun Ticaret ve Sanayi Odası olarak buna 100 bin TL’ye kadar katkı sağlamayı amaçlıyoruz. İnşallah protokolü imzalayarak, Samsun-Krasnodar arasına hava köprüsüyle, şehrimizin ekonomisine, turizmine katkı sağlayacağız."

STSO meclisi üyeleri, oylamaya sunulan Samsun-Krasnodar uçak seferlerinin bir kısmının karşılanması teklifini oybirliğiyle kabul etti.

adminadmin