Siyaset
Giriş Tarihi : 01-08-2015 22:30   Güncelleme : 01-08-2015 22:30

TBMM İdare Amiri Uslu:

ÇORUM (AA) - TBMM İdare Amiri  ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, "Kendini akil adamlar sınıfına koyanlar, eğer PKK gibi bir illegal örgütle Türkiye gibi geçmişi olan medeniyet toplumunu, legal bir devleti yan yana koyup aynı terazide tartıyorlarsa, çok yanlış yapıyorlar

TBMM İdare Amiri Uslu:

ÇORUM (AA) - TBMM İdare Amiri  ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, "Kendini akil adamlar sınıfına koyanlar, eğer PKK gibi bir illegal örgütle Türkiye gibi geçmişi olan medeniyet toplumunu, legal bir devleti yan yana koyup aynı terazide tartıyorlarsa, çok yanlış yapıyorlar. O zaman onların akil adam değil, akla ihtiyacı olduğunu düşünürüz" dedi.

Uslu, memleketi Çorum'da engelli Yüksel Ekti ile Meryem Bolat'ın düğün törenleri öncesinde evlerine ziyarette bulundu.

Genç çifte ömür boyu mutluluklar dileklerini ileten Uslu, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, Kadir İnanır'ın Akil İnsanlar Heyeti'ne yaptığı toplantı çağrısı sorusu üzerine Uslu, "Akil insanların niye toplandıklarını, hangi ihtiyaçtan toplandıklarını bilmiyorum. Ama akil insanlar denen zatlar, eğer Türkiye'de teröre karşı terörün durması yönünde bir taleple ortaya çıkmışlar. Özellikle teröristlerin teslim olması yönünde çağrıda bulunmuşlarsa çok doğru yapmışlardır. Yok eğer, teröristlerle, legal yetkisi olan silahlı kuvvetleri şayet aynı eşit koşullarda değerlendiriyor ve Türkiye'nin güvenliğinden birinci dereceden sorumlu olan güvenlik güçlerimizi teröristlerle eşit görüp iki tarafa da ateş çağrısı yapıyorlarsa, iki tarafa da silahları bırakma çağrısı yapıyorlarsa, bence doğru yapmıyorlar" diye konuştu.

Türkiye'de son dönemde yaşanan terör olaylarını kınayan ve PKK ile devletin hiçbir işinin olmayacağına vurgu yapan Uslu, devletin askerine, polisine kıyılıyor olmasının, hatta adam kaçırmaların yapılarak iş makinelerinin yakılıyor olmasının, kabul edilemeyeceğini bildirdi.

Dünyada hiçbir devletin de böyle bir terörizme izin vermeyeceğini belirten Uslu, "Benim teröristim kötüdür, seninki devrimcidir" diye bir çifte standardın da asla olmayacağını ifade etti.

"Bizim için vatan, bayrak, ezan ve insan hayatı çok önemlidir" sözlerini kullanan Uslu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bunlara kim kast ediyorsa yanlış yapıyor demektir. Dilerim akil adamların aklı başına gelir, ocaklar söndüren ve hunharca insanları katleden, çocukları babasız bırakan, kadınları kocasız bırakan ve üstelikte uluslararası bir kısım üst akla taşeronluk yapanları, kendi vatanlarına ihanet ettikleri için umarım suçlarlar. İnsanları katlederken hiçbir gerekçeyi mazeret olarak öne süremezsiniz. Şu anda katiller sürüsüyle devleti,  devletin güvenlik güçlerini aynı kefeye koyan anlayışla da bizim işimiz olmaz. Bizim PKK ile hiçbir işimiz olamaz. Kendini akil adamlar sınıfına koyanlar eğer PKK gibi bir illegal örgütle Türkiye gibi geçmişi olan medeniyet toplumunu, legal bir devleti yan yana koyup aynı terazide tartıyorlarsa, çok yanlış yapıyorlar. O zaman onların akil adam değil, akla ihtiyacı olduğunu düşünürüz. Onların aklına değil, onların akla ihtiyacı olduğunu düşünürüz ki güvenilirliklerini kaybederler, yazık ederler."

adminadmin