Güncel
Giriş Tarihi : 20-05-2021 08:10   Güncelleme : 20-05-2021 08:10

Teknofest 2022 Samsun'da Olabilir!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin SBB TV Youtube Kanalı’nda yayınlanan “Umudun ve Ufkun Ülkesi Türkiye” programına katılan Baykar Savunma Teknik Müdürü, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Teknofest için müjde verdi.

Teknofest 2022 Samsun'da Olabilir!

SBB TV Youtube kanalında bu akşam yayınlanan, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Baykar Savunma Teknik Müdürü, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar’ın online bağlantı ile katıldığı, moderatörlüğünü ise Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Yavuz Ünal’ın yaptığı “Umudun ve Ufkun Ülkesi Türkiye” programına Bandırma Vapuru’ndan Samsun Valisi Zülkif Dağlı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir de eşlik etti.

19 Mayıs 1919’da Kurtuluş Mücadelesi’nin ilk adımının atıldığı Samsun’dan yapılan canlı yayın kısa sürede Türkiye’nin dört bir yanından izleyiciyle buluştu.

 

BAYRAKTAR'TAN TEKNOFEST MÜJDESİ

Baykar Savunma Teknik Müdürü, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, canlı yayında şunları söyledi:

"19 Mayıs milli mücadelemiz için bir dönem noktası. Milli mücadele ateşi Samsun'da yakıldı. Bu kıvılcımla başlayan ateş tüm yurdumuzu sardı.

Çocukken pilot olmak isterdim. Savaş uçağı pilotu da olmak isterdim. Model uçaklara, robotlara merakım vardı.

Teknofest büyük bir coşkuyla, bir hayal üzerine inşaa ettiğimiz bir festival. İlk yılını İstanbul'da yaptık. İkinci yılında yoğun bir katılımla dünya rekoru kırdık. Bu coşkuyu Anadolu’ya da taşımak istedik. 2020 yılında Gaziantep'te yaptık. Şöyle bir karar aldık. Bir yıl İstanbul'da bir yıl Anadolu’da bu festivali düzenlemek için. 2021 yılında tekrar İstanbul'da yapacağız. 2022 yılında da yine Anadolu’da yapacağız. 60'dan faza paydaşımız var. Bir karar vereceğimiz. Önümüzdeki günlerde alacağımız karar ile 2022 yılında hangi ilimizde yapacağımızı açıklayacağız. Samsun’da genç nüfusu, konumu ve milli mücadele ruhuyla önde olan bir il. Havacılık konusunda önde bir şehir. Samsun değerlendirme aşamasında. 2022 yılında teknofest Samsun'da olabilir."

Recep YAZGANRecep YAZGAN