Samsun Haber
Giriş Tarihi : 03-12-2021 12:49   Güncelleme : 03-12-2021 12:49

Teknofest Samsun’da Düzenlenmeyecek İddialarına Cevap

Samsun Valiliği, Teknofestin Karadeniz’e yayıldığı iddiaları üzerine bir açıklama yaptı.

Teknofest Samsun’da Düzenlenmeyecek İddialarına Cevap

Açıklamada şöyle denildi;

İlimizde yerel basın yayın organında çıkan “Teknofest 2022 Samsun, Teknofest Karadeniz Oldu” ve “Teknofest Karadeniz’e Yayıldı” başlıklı haberlerle ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Dünya’nın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Teknofest 2021’in yapıldığı İstanbul’da Teknofest’in 2022 yılında Samsun merkezli olarak Karadeniz’de düzenleneceği belirtilmiş ve açıklamanın hemen akabinde Samsun ilimizde çalışmalara başlanmıştır. Bu kapsamda 4 Kasım 2021 Perşembe günü T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Sayın Selçuk Bayraktar’ın katılımı ile Samsun’umuzda toplantı düzenlenmiş olup ayrıca ilimizde Sayın Valimizin başkanlığında Kalıcı İzler Komisyonu ve alt komisyonlar kurularak Samsun merkezli düzenlenecek olan Teknofest 2022 için Deneyap Atölyeleri ve Bilim Merkezlerinin kurulum çalışmaları başlatılmıştır.

Teknofest 2022’nin merkezi olan Samsun’da hazırlık çalışmaları hızlı bir şekilde devam etmekte olup festivalin Samsun ilimizde düzenleneceği tarih ve yer önümüzdeki günlerde yapılacak lansmanda kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Ayrıca Teknofest 2022 kapsamında yapılacak yarışmalarda belirlenen sayıdaki finalist, ilimizde festivalin yapılacağı alanda ve tarihte projelerini sergileyeceklerdir.

2022 yılında yapılacak olan Teknofest, Samsun merkezli düzenlenecek olup bu konuda herhangi bir değişiklik olmamıştır.

Recep YAZGANRecep YAZGAN