Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 12-08-2021 14:28   Güncelleme : 12-08-2021 14:28

Teknoloji İlerledi İlerlemesine De…

Şu söylem bizim toplumumuzda fazlaca yeri olan bir kavram : ‘’Millet uzaya çıktı siz hala nelerle uğraşıyorsunuz…’’ Toplumsal gerçekliklerimizi bu kavramla açıklamak ne yazık ki moda olmuş durumda. Evet, dünya üzerinde birçok gelişme var teknolojik manada, bunda hemfikir olmak zorundayız.

Teknoloji İlerledi İlerlemesine De…

 Lakin bu teknolojinin gitgide tehlikeli bir boyuta ulaştığını da kabul etmeliyiz. Bir yerlerde insanların yerini alacak robotlar üretilirken, teknoloji bağımlılığı had safhada iken ve tüm bu gelişmelere rağmen halen bir yerlerde insanlar açlıktan ölüyorsa böyle teknolojik gelişmelerin tüm insanlığa faydası var diyebilir miyiz hakikaten de?

   Afrikalı küçük bir çocuğun fotoğrafının altında şöyle bir söz okumuştum: ‘’Uzaya otel yapmayı düşünen insanlık bu çocuğa su getiremiyor.’’ Diye. Öylesine doğru ki… Teknoloji anlamında ‘’ileri düzeyde’’ olan toplumlar aklı ve çalışmayı ön planda tutarak birçok teknolojik gelişmeye ev sahipliği yapıyor. İnsanların ihtiyaçlarını asgari düzeye indirecek, belki iş hayatından insanı silecek teknolojik buluşlar insanlığa fayda sağlama yolunda güzel adımlar. Ama şu var ki Afrika gibi bir gerçekliği var tüm dünyanın. Bir yanda deliler gibi çalışan bir sistem ‘’üstün insan’’ yaratma çabasında iken Afrika da açlıkla savaşan toplumlar neden görmezden geliniyor?

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

    

Recep YAZGANRecep YAZGAN