Güncel
Giriş Tarihi : 09-09-2015 20:30   Güncelleme : 09-09-2015 20:30

Terör saldırılarına tepkiler

DÜZCE/KARABÜK/RİZE (AA) - Karabük, Düzce ve Rize'de terör örgütünün Hakkari, Iğdır ve Mardin'de güvenlik güçlerine yönelik saldırıları protesto edildi

Terör saldırılarına tepkiler

DÜZCE/KARABÜK/RİZE (AA) - Karabük, Düzce ve Rize'de terör örgütünün Hakkari, Iğdır ve Mardin'de güvenlik güçlerine yönelik saldırıları protesto edildi.

Düzce'de Kuzey Bağlantı Yolu'nda toplanan yaklaşık 600 araçlık konvoy, Türk bayrakları eşliğinde şehir merkezine hareket etti.

Grup adına açıklama yapan Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Mustafa Kayıkçı, Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki son terör saldırısında şehit olan Düzceli Piyade Er Cihan Aksarı'nın dün toprağa verildiğini anımsatarak, "Bu ülkeyi bölüp parçalamak için bu topraklardan nice hainler, nice vatan hainleri gelip geçti" dedi.

Halk arasına nifak sokmak, ülkede kargaşayı devamlı hale getirmek için bölücü düşmanların nifak tohumları ektiğini belirten Kayıkçı, "Türk isminin karşısına Kürt ismini koyarak halklar adı altında söylemler yapılmaktadır. Oysa ki Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Abhaza, Gürcü, Manav, muhacir bunların hepsi kardeştir, bu ülkenin milletleridir. Asıl yanlış milletle milliyetleri aynı kefeye koymaktır. Bunların ortak adı da Türk milletidir. Milliyetleri milletle karşılaştırmak bu ülkeye ve Türk milletine yapılan en büyük hakarettir, şerefsizliktir" ifadesini kullandı. 

-Karabük

Terör örgütünün güvenlik güçlerine yönelik saldırıları Karabük'te de protesto edildi.

Mesai öncesi Karabük Valiliği ve defterdarlık önünde toplanan çalışanlar, şehitler için dua etti, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu.

Burada personel adına konuşan Ahmet Güney, son günlerde artan terör olaylarını lanetledi.

Hakkari ve Iğdır'dan gelen şehit haberlerinin ardından, Dargeçit ilçesinde terör örgütünün yola döşediği patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Karabüklü polis memuru Ercan Hırçın'ın şehadetinin yüreklerine kor gibi düştüğünü anlatan Güney, "Bölücü hainleri ve bunların işbirlikçilerini Türk milleti bir kenara not etmiştir ve günü geldiğinde bizzat Türk milletinin kendisi soracaktır" dedi.

Karabük Servis Araçları ile Karabük Şoförler ve Otomobilciler Odalarına bağlı yüzlerce servis aracı ise Türk bayraklarıyla donatılarak konvoy oluşturdu.

Üniversite Mahallesi'nde toplanan araçlar, Karabük ve Safranbolu'nun sokak ve caddelerinde korna çalarak tur attı. Eyleme çevredeki   vatandaşlar da alkışlarla destek verdi.

-Rize 

Rize'de 10 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Rize İçin Güç Birliği Sivil Toplum Platformu da son günlerde meydana gelen terör saldırılarını lanetledi.

Rize Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıda ortak basın açıklamasını okuyan RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, terör olaylarında ülkede son yıllardaki siyasi ve ekonomik istikrarın hedef alındığı ifade ederek, "Ekonomik açıdan dışa bağımlılığımızın her geçen gün azaldığı bir dönemde bu hızlı yükselişe 'dur' demek isteyenlerin öncülüğünde kabuğuna çekilmiş ve hiçbir dayanağı kalmamış terör örgütünün bugünlerde birden bire alçak saldırılarını artırması manidardır" dedi.

Karamehmetoğlu, birlik beraberliğin temini için üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını dile getirerek, "Bu topraklarda alçak planlar ve hain pusularla nemalanmak isteyenler, dün olduğu gibi bugün ve yarın da amaçlarına ulaşamayacaklardır" diye konuştu.

adminadmin