Samsun Haber
Giriş Tarihi : 05-11-2020 07:57   Güncelleme : 05-11-2020 07:59

Türk İş Sendikası İl Temsilcisi Şaban Çılgın "Köleleştirme Paketini Geri Çekin!"

Türk İş Sendikası İl Temsilcisi Şaban Çılgın, esnek çalışmaya yönelik TBMM'deki yasa teklifine karşı çıkarak, "Bizi henüz tanımıyorlar. Bu köleleştirme paketi geri çekilmezse neler yapabileceğimizi herkese gösteririz "dedi.

Türk İş Sendikası İl Temsilcisi Şaban Çılgın

AK Parti'nin esnek ve kısmi çalışmayıda içeren torba yasa teklifine, Türk İş Samsun İl Temsilcisi Şaban Çılgın'dan tepki geldi. Çılgın, kayıt dışı çalışmayı teşvik eden; kıdem ve ihbar tazminatı hakkını gasp eden torba teklifin geri çekilmesi çağrısı yaptı. Çılgın, "Bizi henüz tanımıyorlar. Bu köleleştirme paketi geri çekilmezse neler yapabileceğimizi herkese gösteririz. Gelin bu yanlıştan vazgeçin. Vazgeçin ki arkanızdan kötü bir miras bırakmayın "dedi.

 

YAPTIĞINIZ YANLIŞIN FARKINA VARIN

Hükümeti uyaran Çılgın, "Salgınla geçim sıkıntısıyla, işsizlikle, doğal afetlerle başa çıkmaya çalışan emekçileri daha fazla germeyin. Sizin derdiniz gerçekten salgın koşullarında istihdamı artırmak mı? O zaman gelin enerjinizi kayıt dışı çalışmayı ortadan kaldırmak için harcayın! Gerçekten salgın döneminde emekçileri mi düşünüyorsunuz? O zaman onların istekleri dışında ücretsiz iznine çıkarılmalarını engelleyin! Ücretsiz izne çıkarılan bir emekçinin ailesiyle beraber günlük 39 TL ile yaşayabildiğini hayal edin. Hayal edin ki yaptığınız yanlışın farkına varın ! "diye konuştu.

 

MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYİZ

"Bizler derdimizi anlatmaktan usandık, onlar bizlere yeni dertler üretmekten usanmadılar ! "diyen Türk İş Temsilcisi Çılgın, "Ama bizlerin mücadeleden vazgeçeceğini mi sanıyorlar?

Eğer öyle sanıyorlarsa bizi henüz tanımıyorlar. Bizler mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Ama bugün ama yarın bunun hesabını sorarız "ifadelerini kullandı.

Recep YAZGANRecep YAZGAN