Dünya
Giriş Tarihi : 07-04-2020 14:10   Güncelleme : 07-04-2020 14:10

Türkiye, İdlib'de Askeri Gözlem Noktalarını 56'ya Çıkarttı!

Türkiye, İdlib'in batı kırsalında el-Barnas bölgesinde yeni bir mevki kurduktan sonra Suriye'deki askeri gözlem noktalarını 56'ya çıkarttı.

Türkiye, İdlib'de Askeri Gözlem Noktalarını 56'ya Çıkarttı!

Asharq Al-Awsat’ta yer alan habere göre Türk kuvvetleri Jisr al-Shughur yakınlarındaki al-Zainiya ve Beksarya ve aynı bölgedeki el-Farika bölgelerinde üç gözlem noktası kurdu.

 

Askeri yorumcular bu durumun yeni koronavirüsün patlak vermesi nedeniyle kuzey Suriye'deki kuvvetlerinin hareketini kısıtladığı anlamına gelebileceğini belirttiler.

Türkiye ayrıca İdlib'in kuzeyine, İdlib'in kuzeyindeki Kafr-Lossin sınır noktası üzerinden düzinelerce zırhlı askeri ve mühendislik aracı içeren yeni askeri takviyeler gönderdi.

Konvoy bölgedeki Türk gözlem noktalarına yöneldi.

Bu arada Rus ve Türk kuvvetleri, Fırat'ın doğusunda, Ain Al-Arab şehrinin (Kobani) kırsalındaki Aşmah köyünden başlayan ve şehrin batısındaki köyleri gezen yeni bir ortak devriye gerçekleştirdi.

 

Geçen Perşembe günü, Rus ve Türk kuvvetleri El-Darbasiyah kırsalında ortak bir devriyeyle Türkiye sınırındaki Şerik sınır kapısından başladı ve birkaç köy gezmişlerdi.

Asharq Al-Awsat

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN