Güncel
Giriş Tarihi : 13-09-2014 16:08   Güncelleme : 13-09-2014 16:08

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk:

SİNOP (AA) - Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Eğer bir ülkede hukuk nizamı tesis edilmezse o ülkede herkes kendi hukukunu uygular

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk:

SİNOP (AA) - Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Eğer bir ülkede hukuk nizamı tesis edilmezse o ülkede herkes kendi hukukunu uygular. Kimse, hukuk devleti ilkelerinden vazgeçme hakkına sahip değildir" dedi.

Koncuk, Sinop'ta bir otelde düzenlediği basın toplantısında, hukuk olmayan bir ülkede, demokrasi ve insan haklarının da olmayacağını savundu.

Demokrasi ve insan haklarının bulunmadığı bir ülkede insanların mutluluğunun mümkün olmadığını belirten Koncuk, Türkiye’de, emek verenlerin alın terini koruyacak bir mekanizmanın kalmadığını iddia etti.

Türkiye’nin her kesiminin içinde korku olduğunu ileri süren Koncuk, şunları kaydetti:

"Bu ülkeye yıllarca emek vermiş, kanaatleri, ideolojileri, siyasi görüşleri ne olursa olsun 8 bin okul müdürü, tetikçi şube müdürleri, tetikçi ilçe milli eğitim müdürleri tarafından görevlerinden alaşağı edildi. Bu değerlendirmeyi yapan birçok şube müdürünü değerlendirdikleri okul müdürleri ile yan yana getirin, isimlerini dahi söyleyemezler. Bu adamlar isimlerini dahi bilmedikleri adamların başarısız olduklarına kanaat getirip düşük puan veriyorlar. Alçakça bir hareket ve alçakça bir düşüncedir. İşin garibi Türkiye'de bunu Türkiye Kamu-Sen dışında, Türk Eğitim-Sen dışında herkes seyrediyor. İktidar partisi seyrediyor. Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı'yı bizzat telefonla arayarak uyarmama rağmen Sayın Bakan da bu olayları sadece seyrediyor ve Türkiye'de 8 bin okul yöneticisi görevden alınıyor."

- "Kimse, hukuk devleti ilkelerinden vazgeçme hakkına sahip değil"

8 bin okul müdürünün görevden alınmasıyla ilgili, valiliklere idari soruşturmalar açılması için dilekçeler verdiklerini açıklayan Koncuk, "İlerleyen günlerde bu tetikçilerle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı da bir soruşturma başlatacak. O soruşturmayı da yakından takip ettiğimin bilinmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.

Bu ülkenin kimsenin çiftliği olmadığını ifade eden Koncuk, şöyle devam etti:

"Bu ülke bize ecdadımızın armağanıdır. Türkiye Cumhuriyeti devletini AKP iktidarı kurmamıştır. Bu ülkede yaşama hakkımızı hangi makamda olursa olsun hiç kimse gasp edemez. Bunu herkes böyle bilsin. Vali adam gibi valilik yapacak. Milli eğitim müdürü adam gibi müdürlüğünü yapacak. Buradan Sayın Başbakan Davutoğlu'na sesleniyorum. Eğer bir ülkede hukuk nizamı tesis edilmezse o ülkede herkes kendi hukukunu uygular. Kimse, hukuk devleti ilkelerinden vazgeçme hakkına sahip değildir. Biz bu ülkeye aşk ile bağlıyız ve bu bağlılığımıza bu ülkeyi yönetenlerce saygı duyulmasını bekliyoruz. Bu sebeple kimse 'yetki bendedir, istediğimi yaparım' diye düşünmesin."

 

 

adminadmin