Güncel
Giriş Tarihi : 15-01-2015 15:30   Güncelleme : 15-01-2015 15:30

Türkiye Kamu-Sen üyelerinden maaş zammı protestosu

ZONGULDAK (AA) – Türkiye Kamu-Sen Zonguldak Şubesi üyeleri memur maaşlarına yapılan zam oranını maaş bordrolarını yakarak protesto etti

Türkiye Kamu-Sen üyelerinden maaş zammı protestosu

ZONGULDAK (AA) – Türkiye Kamu-Sen Zonguldak Şubesi üyeleri memur maaşlarına yapılan zam oranını maaş bordrolarını yakarak protesto etti.

İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu, Madenci Anıtı önünde yaptığı basın açıklamasında, yüzde 12 zam istediklerini söyledi.

Kamu çalışanlarını kimsenin kandırmaması gerektiğini belirten Bacıoğlu, "Geçtiğimiz yılı borç yükü ve geçim sıkıntısıyla geçiren memurlar tüm gerçeklerin farkındadır. Şimdi önümüzde çok daha zor geçecek bir yıl daha var. Memurlar enflasyonun altında ezildi. Bu bakımdan, memur ve emeklilerin kayıplarının telafisi hayati derecede önemlidir. Bizler, yüzde 12 zam talebimizi sonuna kadar dile getireceğiz" diye konuştu.

Açıklamanın ardından maaş bordrolarını yakan grup daha sonra dağıldı.

Güncelleme (15 Ocak 2015, 15:00):

KARABÜK (AA) - Türkiye Kamu-Sen Karabük Şubesi üyeleri, memur maaşlarına yapılan zam oranını maaş bordrolarını yakarak protesto etti.

Belediye binası önünde toplanan grup adına konuşan Türk Sağlık-Sen İl Temsilcisi Ali Ünal, 2013'de imzalanan toplu sözleşmede, memur ve emekliler adına olumsuz şartlar yer aldığını savundu. 

Memurların haklarının gasp edildiğini öne süren Ünal, şöyle konuştu:

"Sorunlarımız yok sayılmıştır. Toplu sözleşme masası memurlar adına pazarlık yapılan yerler değildir. Kapalı kapılar ardında, herkesten saklanarak neyin pazarlığı yapıldığı belirsiz. Memur adına masaya oturanlar, bizden 730 gün çalmıştır. Verilen zamlar yetersiz. Kamu çalışanları daha çok borca saplandı. Ay sonunu getiremeyen memurların yükselen bu ateşi, memur pazarlamacılarını saracaktır."

Açıklamanın ardından maaş bordrolarını yakan grup daha sonra dağıldı.

Güncelleme (15 Ocak 2015, 18:00):

BOLU (AA) - Türkiye Kamu-Sen Bolu Şubesi üyeleri memur maaşlarına yapılan zam oranını simit yiyerek ve maaş bordrolarını yakarak protesto etti.

İzzet Baysal Caddesi Bankalar Meydanı'nda toplanan grup adına konuşan İl Temsilcisi Hüsnü Yaman, memur maaşlarına verilen zam oranını eleştirdi.

"2,5 milyon kamu görevlisi ve 1,8 milyon emeklinin, 2 yıl sürecek çileli geçim mücadelesi başlamıştır" diyen Yaman, "Kamu görevlileri bugün, ağustos ayındaki toplu satış sözleşmesinden beri ifade ettiğimiz acı gerçekle yüz yüze kalmıştır. Memurlar 123 lira, emekliler ise 140 lira zamla bütün bir yıl boyunca idare etmek zorunda kalacaklardır" ifadesini kullandı.

Açıklamanın ardından maaş bordrolarını yakan grup, daha sonra dağıldı.

 

adminadmin