Güncel
Giriş Tarihi : 15-01-2015 16:30   Güncelleme : 15-01-2015 16:30

Türkiye Kamu-Sen ve KESK'ten bordro yakma eylemi

TOKAT (AA) - Türkiye Kamu-Sen ve KESK Tokat Şubesi üyesi memurlar, 2015 yılı için yapılan memur zammını bordro yakarak protesto etti

Türkiye Kamu-Sen ve KESK'ten bordro yakma eylemi

TOKAT (AA) - Türkiye Kamu-Sen ve KESK Tokat Şubesi üyesi memurlar, 2015 yılı için yapılan memur zammını bordro yakarak protesto etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup adına açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen Tokat Şube Başkanı Selim Sarı,  2 milyon 600 bin memur ve 1 milyon 900 bin emeklinin haklarının gasbedildiğini öne sürdü.

Memurların kaybedecek, feda edecek, heba edecek günü kalmadığını belirten Sarı, "Bu bakımdan, memur ve emeklilerin kayıplarının telafisi hayati derecede önemlidir. Biz, yüzde 12 ek zam talebimizi sonuna kadar dile getireceğiz. Biz, memurlarımızın haklarını sonuna kadar müdafaa edeceğiz. Biz, gerçekleri, her şeye rağmen, her platformda, her ortamda söyleyeceğiz" dedi.

KESK Tokat Şube Başkanı Orhan Gökçek ise "Bu bordrolar yıllardır biriken, her geçen gün ağırlaşan ekonomik ve sosyal sorunlarımızın belgesidir. Duyulmayan sesimiz, yok sayılan taleplerimizdir" ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından ellerindeki bordroları yakan sendika üyeleri, olaysız dağıldı.

adminadmin