Güncel
Giriş Tarihi : 29-10-2014 04:00   Güncelleme : 29-10-2014 04:00

Türkiye Kamu-Sen'den memurlara ek zam talebi

TOKAT (AA) - Türkiye Kamu-Sen Tokat Temsilcisi Selim Sarı, memurlara 123 lira, emekliler ise 140 lira zam yapıldığını belirterek, "Kamu görevlilerinin dağ gibi biriken ekonomik sorunlarının çözülmesi için yüzde 12 ek zam istiyoruz" dedi

Türkiye Kamu-Sen'den memurlara ek zam talebi

TOKAT (AA) - Türkiye Kamu-Sen Tokat Temsilcisi Selim Sarı, memurlara 123 lira, emekliler ise 140 lira zam yapıldığını belirterek, "Kamu görevlilerinin dağ gibi biriken ekonomik sorunlarının çözülmesi için yüzde 12 ek zam istiyoruz" dedi.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan Türkiye Kamu-Sen Tokat Temsilciliği üyeleri, basın açıklaması öncesi Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan askerler için dua etti.

Grup adına konuşan Sarı, memurlara 123, emeklilere ise 140 lira zam yapıldığını söyledi.

Memurların 2014 yılında yaşadıkları ekonomik hak kayıplarının ele alınıp değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Sarı, şunları kaydetti:

"Yalnızca bir kesimin sorunlarına eğilmek, doğru bir yaklaşım değildir. Belli kesimlere de 725 lira ile bin 155 lira arasında zam yapıp, diğerlerini unuttunuz. Siz hala kendinize adil mi diyorsunuz? Ekonomik planlarda yapılan değişiklikler ve artan fiyatlar dikkate alındığında, memurların aylık 240 lira zararda olduğu görülmektedir. Memurun yalnızca 2014 zararı yüzde 12 olmuştur. Artık enflasyon farkı da memurların eriyen maaşlarını kurtarmaya yetmemektedir." 

Sarı, maaş zammının bütün memurları kapsayacak şekilde genişletilmesi gerektiğini ifade ederek, "Kamu görevlilerinin dağ gibi biriken ekonomik sorunlarının çözülmesi için yüzde 12 ek zam istiyoruz. Bu ihmal, bu adaletsizlik ve Memur-Sen'in yaptığı bu ihanet, 91. yılını kutladığımız cumhuriyetimizin niteliklerine ve ilkelerine uymamaktadır. Tüm kamu görevlilerinin ekonomik sorununu çözecek bir çalışma yapılması için iktidarın kaçacak yeri, geçerli bir mazereti yoktur." 

adminadmin