Güncel
Giriş Tarihi : 24-09-2014 13:54   Güncelleme : 24-09-2014 13:54

Türkiye'nin rüzgar enerji potansiyeli

BOLU (AA) - Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Sanayi Ticaret Enerji Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Sözcüsü Ali Ercoşkun, Türkiye'nin rüzgar enerji santralleri sayesinde 2013 yılında 600 milyon dolar daha az doğalgaz ithal ettiğini bildirdi

Türkiye'nin rüzgar enerji potansiyeli

BOLU (AA) - Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Sanayi Ticaret Enerji Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Sözcüsü Ali Ercoşkun, Türkiye'nin rüzgar enerji santralleri sayesinde 2013 yılında 600 milyon dolar daha az doğalgaz ithal ettiğini bildirdi.

AK Parti Bolu Milletvekili Ercoşkun, yaptığı yazılı açıklamada, Almanya'nın Hamburg şehrinde Uluslararası Rüzgar Enerjisi Fuarı'nda rüzgar enerjisinin dünyadaki mevcut durumu ile son teknolojileri hakkında daha kapsamlı bir inceleme yaptıklarını belirtti.

Dünyada enerjinin en stratejik alanlardan biri olduğunu kaydeden Ercoşkun, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Orta Doğu ateş çemberine dönmüşse her yerde kavga varsa Orta Doğu'nun enerji kaynağı olmasındandır. Eğer Orta Doğu enerji kaynağı olmasaydı, bu kavgaların hiçbirisi yapılmazdı. Hükumetimiz 2002 yılında yaklaşık 31 bin megavat olan elektrik kurulu gücün 2014'ün temmuz ayı itibarıyla 67 bin 431 megavata çıkarttı. Ayrıca 2002 yılında 129 milyar kilovat saat olan elektrik üretiminin de 2013 yılında 242 milyar kilovat saate yükseldi. Türkiye'yi dünyanın 10'uncu büyük ekonomisi yapmak için enerjide güçlü ve kendine yeterli hale gelmemiz, dışa bağımlılığı azaltmamız gerekmekte. Ülkemizde hali hazırda kurulmuş olan rüzgar enerji santralleri sayesinde 2013 yılında 600 milyon dolar daha az doğalgaz ithal edildiğine dikkati çekmek isterim."

adminadmin