Dünya
Giriş Tarihi : 08-12-2022 13:49   Güncelleme : 08-12-2022 13:49

Ukrayna’ya yardım etmeliyiz!

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffiths, savaş sebebiyle Ukraynalıların “çok büyük” eziyet çektiğini söyledi. Konu Müslümanlar olunca suspus olan Birleşmiş Milletler, Ukraynalıların hayatta kalmasının zorlaştığını ifade ediyor.

Ukrayna’ya yardım etmeliyiz!

 

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffiths, savaş sebebiyle Ukraynalıların “çok büyük” eziyet çektiğini söyledi. Konu Müslümanlar olunca suspus olan Birleşmiş Milletler, Ukraynalıların hayatta kalmasının zorlaştığını ifade ediyor. Griffiths, BM Güvenlik Konseyi'nde yaptığı açıklamada, Rusya’nın son dönemlerdeki saldırıları nedeniyle kış aylarında Ukraynalıların elektriksiz kaldığını ve ülkede su krizi yaşandığını belirtiyor.

Küresel dilencilik

Ukraynalıların kışı çıkarmaları için acil yardıma ihtiyaç duyduğunun altını çizen Griffiths, küresel olarak insani yardıma ihtiyaç duyan insanların sayısının gelecek yıl yaklaşık yüzde 24 artarak 339 milyona çıkabileceğini söyledi.

BM İnsan Hakları Ofisi verilerine göre, Ukrayna’da savaş sebebiyle 14 milyondan fazla kişi zorla yerinden edildi. Bu insanların 7,8 milyonu Avrupa ülkelerinde bulunurken, 6,5 milyonu ise ülke içinde yer değiştirmek zorunda kalmış. Acaba kaç milyon Müslüman yerinden yurdundan edildi?

Sen eksik kalma

ABD’nin BM Büyükelçi Yardımcısı Lisa Carty de küresel açlığın Kovid-19, çatışmalar ve iklim değişikliği sebebiyle “halihazırda en uç seviyelerde” olduğunu, Rusya’nın Ukrayna’daki buğday tarlalarını muharebe alanlarına çevirerek küresel gıda sistemini sekteye uğrattığını anlattı.

Kaynak: Baran Dergisi

Recep YAZGANRecep YAZGAN