Tüm Manşetler
Giriş Tarihi : 09-12-2020 08:29   Güncelleme : 09-12-2020 08:29

Ülkü Ocaklarının Yeni Dijital Eğitim Platformu Bilgi Ocakta!

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi tarafından hazırlanan Bilgi Ocakta, başta Türk gençliği olmak üzere milletimizin tüm fertlerinin kullanımına sunuldu.

Ülkü Ocaklarının Yeni Dijital Eğitim Platformu Bilgi Ocakta!

Bilgi Ocakta; öğretirken eğlendiren, eğlendirirken düşündüren, düşündürdükçe geliştiren içerikleriyle Türk gençliğinin kişisel ve akademik gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyor.

 

Bilgi Ocakta uygulaması “Eğitim” ve “Eğlence” başlıklı iki ana modülden oluşuyor. Eğitim modülünde Liseye Hazırlık, Üniversiteye Hazırlık, KPSS, ALES başlıkları yer alırken Eğlence modülünde ise 9 farklı başlıktan oluşan “Genel Kültür, Tarih, Coğrafya, Kültür – Sanat, Müzik, Spor, Edebiyat, Sinema, Dergiler” içerikleri bulunuyor. Yetişkinler için tasarlanan içeriklerin yanı sıra çocukların da rahatlıkla ulaşabileceği ve pedagojik gelişimlerine katkıda bulunacak, dört işlem becerisinin geliştirilmesini hedefleyen matematik etkinlikleri, çocuklar için boyama, ülkemiz ve dünyanın içinde bulunduğu Covid-19 Salgını ve salgından korunma yolları ile ilgili bilgileri eğlendirirken öğreten “Süper Zekâ” oyunu ile çocuklarımız, boş vakitlerini en iyi şekilde değerlendirebilecekler,

 

Bilgi Ocakta Eğitim Sisteminde Sıra Dışı Bilgiler kategorisinde farklı ve özgün konularda hazırlanan, şaşırtırken öğreten, kullanıcıda merak duygusunu uyandıran kısa bilgiler ile Türk Gençliğinin genel kültürünün gelişmesine katkıda bulunulması amaçlanmıştır. Tarihte Bugün kategorisinde kullanıcıların tarihte, o gün gerçekleşmiş önemli ve ilginç olayları, yapılan buluşları ve “tarihte ilk olma” özelliği taşıyan önemli gelişmeler hakkında bilgi edinebilecekleri kısa içerikler yer alıyor.

Recep YAZGANRecep YAZGAN