Kültür
Giriş Tarihi : 28-06-2015 12:00   Güncelleme : 28-06-2015 12:00

Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali'ne doğru

KARABÜK (AA) - Karabük'ün Safranbolu ilçesinde "kültürel miras ve korumacılık" temasıyla düzenlenecek Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali' kapsamındaki belgesel film ve fotoğraf yarışmasına yoğun talep olduğu bildirildi

Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali'ne doğru

KARABÜK (AA) - Karabük'ün Safranbolu ilçesinde "kültürel miras ve korumacılık" temasıyla düzenlenecek Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali' kapsamındaki belgesel film ve fotoğraf yarışmasına yoğun talep olduğu bildirildi.

Festival Komitesi Başkanı da olan Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl 9-11 Ekim tarihlerinde 16'ncısı düzenlenecek belgesel film yarışması için başvuruların nisan ayında başladığını anımsattı. Aksoy, bugüne kadar yarışmaya 70, geçen hafta başlayan fotoğraf yarışmasına ise 50 başvurunun yapıldığını söyledi.

Festivale kadar belgeselde yaklaşık 150, fotoğrafta ise bine yakın başvuru beklediklerini aktaran Aksoy, "Hem belgesel hem de fotoğraf yarışmalarına başvuru sayısı bizleri mutlu ediyor. 'Belgeselin Oskarı' iddiamızı bu başvurular kanıtlıyor. Sadece ülkemizden değil, dünyanın her köşesinden başvuru var" diye konuştu. 

Aksoy, festivalle kültürel değerlerin korunması ve geleceğe taşınması konusunda duyarlılığı sürdürmenin amaçlandığını dile getirerek, belgesel aracılığıyla bilgi, belge ve doküman arşivinin oluşturulacağını belirtti.

adminadmin