Güncel
Giriş Tarihi : 18-09-2020 07:20   Güncelleme : 18-09-2020 07:20

Üzerinde Sağlığa Zararlıdır Yazılsın!

Coca Cola ve Pepsi'nin ortalama asit değeri paslı bir demirdeki pasları çözebilecek kadar etkili olduğu için çocuklarda en başta diş çürümesine ve ülsere yol açacağı belirtiliyor.

Üzerinde Sağlığa Zararlıdır Yazılsın!

Uzmanlar PH değeri 3 ile 4 oranında olan kola türü içeceklerin üzerine ‘sağlığa zararlıdır’ yazılmasının gerekli olduğunu kaydederek, diyabet, obezite ve kansere de davetiye çıkartan bu içeceklerin satışının kontrol atlına alınmasını istiyor.

 

MİDE VE KOLON RAHATSIZLIKLARI

Bazı araştırmalar kola türü içeceklerin, sigaradan çok daha zararlı olduğunu, kandaki asit seviyesini yükselterek kanser ve ur oluşumuna, Mide, Kolon hastalıklarının tamamını sebep olduğunu olabileceğini koyuyor.

Ayrıca karaciğer, safra kesesi, böbrek, kalp, diabet ve cilt hastalıklarını yapan kola, kemik erimesinin de en önemli tetikleyici olduğu biliniyor.

Bir bardak kola içtiğinizde kanınıza hemen 10 çay kaşığı kadar şeker girer. Bu normal günlük dozun 100 katı kadardır. Bulantınızın olmamasının nedeni içinde bulunan ’fosforik asiddir’.

 

KAN ŞEKERİNİ YÜKSELTİR

Kan şekeriniz aşırı şekilde yükselir. Bunun sonucu pankreasınızda aşırı derecede insülin salgılanır ve kan şekerinin fazlası karaciğerde yağ olarak depolanmaya başlar.

Kafeinin tamamı dolaşıma girmiş olur. Kan basıncı yükselir, karaciğerden daha fazla şeker yapılarak kana geçer ve kan şekeri tekrar yükselir.

Beyinde dopamin yapımı artar, mutluluk hissi başlar, eroinin etkisine benzer bir etki meydana gelir.

60 dakika içinde ani açlık hissi oluşur.

Recep YAZGANRecep YAZGAN