Samsun Haber
Giriş Tarihi : 14-01-2019 13:30   Güncelleme : 14-01-2019 13:30

Vatandaş soruyor; Yedaş ekipleri nerede!

Vatandaş soruyor; Yedaş ekipleri nerede!

Samsun'un Terme ilçesine 18 kilometre uzaklıktaki Oğuzlu Mahallesi sakinleri YEDAŞ’a ulaşamamaktan şikayetçi.

Bir haftadır mum ve gaz lambası ile aydınlandıklarını ifade eden mahalle sakinlerinden Hakan Taşdemir, YEDAŞ’ı defalarca aradıklarını ancak kimsenin gelmediğini iddia etti.

Samsun'un Terme ilçesine 18 kilometre uzaklıktaki Oğuzlu Mahallesi'nin ahşap elektrik direkleri devrilince, mahalle halkı karanlığa gömüldü.

Yaklaşık bir haftadır elektriksiz yaşayan mahalle halkının, imdadına kimse yetişmeyince, vatandaşlar devrilen elektrik direklerini ilkel yöntemlerle ayağa kaldırdı.

Samsun'un Terme ilçesine 18 kilometre uzaklıktaki Oğuzlu Mahallesi'nde etkili olan kar yağışı ve rüzgar nedeniyle ahşap elektrik direkleri yaklaşık bir hafta önce devrildi.

Bir haftadır mum ve gaz lambası ile aydınlandıklarını ifade eden mahalle sakinlerinden Hakan Taşdemir, YEDAŞ’ı defalarca aradıklarını ancak kimsenin gelmediğini iddia etti.

Mahalle Muhtarı Mustafa Özden ise mahallede yaklaşık bir haftadır elektrik olmadığını doğrularken, elektriğin dün geldiğini ama bir sokakta hala olamadığını belirtti ve yetkililerden yardım istedi.

KÖPEK ELEKTRİK AKIMINA KAPILDI

15 elektrik direğinin yoğun kar yağışı sonrası kırıldığını belirten Hakan Taşdemir, “Kopan teller yerde duruyor, insanların çarpılma tehlikesi var. 30 yaşındayım, bu zamana kadar bu direklerin hiç değiştiğini bilmiyorum. Dedelerimizin zamanından kalma direkler, 50-60 yıllık. Yoğun kar yağışı nedeniyle ağaçlar direklerin üzerine devrildi ve direkler yıkıldı. Eski günlere döndük, mum ve gaz lambası yakıyoruz. Sağlam direkler de kırılmak üzere. Dün gece saatlerinde rüzgâr sonrası elektrik kabloları köpeğin üzerine devrildi. Elektrik akımına kapılan köpek telef oldu. Köpeğin leşini bile oradan alamıyoruz, kablolarda elektrik var. Yaklaşık bir haftadır elektriklerimiz yok. YEDAŞ’ı her gün aramamıza rağmen ilgilenmiyor” şeklinde konuştu.

PATLAMA RİSKİ VAR

Mum ve gaz lambası yakarak, eski günlere döndüklerini belirten Taşdemir, “Biz kendi imkânlarımızla direkleri kaldırarak, direkleri ağaçlar ile desteleyip ayakta kalmasını sağladık. Telleri de bağladık böylelikle elektrik kullanıyoruz. Ama iki günde bir elektrik gidiyor. YEDAŞ yapmaya yine gelmiyor. Köyün meydanında yer alan telefon direkleri de yıkıldı, onlar da halen yapılmadı. Kar yağışından dolayı her yerde arıza olabilir. YEDAŞ’ın elemanı yoksa eleman alsın. 3 vardiya çalışan bir firma. Köyümüzün elektrik panosu da açık vaziyette duruyor. Yağmur ve kar direk içerisine giriyor. Kısa devre yaparak şalteri attırıyor. Patlama riski var. Bunun için de devletimizden yardım bekliyoruz” ifadelerinde kullandı.

KENDİ İMKÂNLARIMIZ İLE ÇÖZDÜK

Samsun'un Terme ilçesi Oğuzlu Mahallesi Muhtarı Mustafa Özden ise, “Yaklaşık bir haftadır elektrik yoktu. Köy sakinlerimiz ile kendi imkânlarımız ile sorunu çözdük. Şu an sadece 1 sokakta elektrik yok. Ahmadul Sokak’ta 6 tane elektrik direği kırık. İp ile bağlı duruyor. Belediye Başkan Yardımcısı ve YEDAŞ şefini aradım. Şef bakmıyor telefonlarına. Geçen günlerde bir toplantıda ‘benim telefonum 24 saat açık’ demişti. Ben arıyorum ama açmıyor. Sorunumuzun çözüme kavuşmasını istiyoruz” dedi. Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Terme Kaymakamı Mehmet Parlak ve Belediye Başkanı Şenol Kul ise sorunun kısa sürede çözüleceğini belirtti.

Kaynak: Haber Gazetesi

 

adminadmin