Samsun Haber
Giriş Tarihi : 26-08-2017 14:35   Güncelleme : 26-08-2017 14:35

VM Medical ParkSamsun, CS Çocuk Gelişim Merkezi ve Anaokulu ile Protokol İmzaladı

VM Medical Park Samsun Hastanesi ve yeni açılan CS Çocuk Gelişim Merkezi -Anaokulu aralarında protokol imzaladı. Görkemli bir açılış ile kısa zaman önce Atakum’da açılan okul, Uzman Psikolog, Oyun terapisti, Çocuk ve Ergen Psikiyatristi ile bu alanda Samsun’da tek olma özelliğini taşıyor.

VM Medical ParkSamsun, CS Çocuk Gelişim Merkezi ve Anaokulu ile Protokol İmzaladı

CS Çocuk Gelişim Merkezi ve Anaokulu, Kurucusu Uzman Psikolog ve Oyun terapisti Cansu Süren “Okulumuz, okul öncesi eğitiminde kalite ve başarı ile fark yaratan, bilimsel altyapısı ile akademik eğitimin yanı sıra çocuklarımızı psikolojik, sosyal, fiziksel olarak da destekleyerek hayattaki başarılarına hazırlayan 21. Yüzyıl okulu olma hedefi ile yola çıkmıştır. Bu hedefi, rotasyon sistemi ile uygulanan eğitim çalışmaları ve  “Proje Temelli Eğitim Modeli” ni uygulayarak 21. Yüzyıl beceri ve yetkinliklerine sahip bireyler yetiştirerek gerçekleştirmeyi amaçlamıştır. Proje Tabanlı Öğrenme, öğrencinin aktif katılımını teşvik eden, üst düzey bilişsel aktiviteleri destekleyen, çok çeşitli araç ve kaynak kullanımını gerektiren; akademik sosyal ve hayat becerilerini birlikte ele alan ve teknoloji kullanımını vurgulayan bir öğretim modelidir. Son derece uygun materyallerle hazırlanmış sınıflarıyla, akademik olarak üniversite düzeyinde çocuk gelişimi ve okul öncesi eğitimi almış nitelikli sınıf öğretmenlerinin yanı sıra konularında uzman branş öğretmenleri ile İngilizce, Almanca, yaratıcı drama, akıl oyunları, geleneksel oyunlar, satranç, fen ve doğa, matematik, sanat, müzik, çocuk yogası, hareket eğitimi, anadili etkinlikleri, kodlama, klasik müzik eşliğinde dinlenme saati, etkinlik ve dersleriyle Samsun’da okul öncesinde benzeri olmayan bir programa sahiptir.” diye konuştu.

WM Medical Park Samsun Hastanesi Çocuk ve Ergen Psikiyatristi ve CS Çocuk Gelişim Merkezi ve Anaokulu kurucularından Uzm. Dr. Serkan Süren  “Günümüzde özellikle çocuklarımızın mevcut sınav sisteminde sadece bilişsel becerilerine yani akademik başarılarına odaklanılmakta, ruh ve beden sağlığı önemsenmemektedir. Oysa ruh ve beden sağlığı bilişsel başarıyı destekleyen en önemli unsurlardır. Bu sebepledir ki CS Çocuk Gelişim Merkezi ve Anaokulu çocukların gelişimini psikolojik, bilişsel ve fiziksel olarak bir bütün olarak görmekte ve eğitim politikalarını buna göre yapılandırmaktadır.” dedi.

VM Medical Park Samsun Hastanesi Genel Müdürü Dr. Hakan Özcan,”Samsun eğitim ve sağlık alanlarında güçlü yatırımlar yapan ve sürekli gelişmeye devam eden bir şehirdir.Çocukların gelişimi ve eğitimi ailede başlayıp okul hayatıyla devam etmektedir.Okul hayatının başlama noktası olan anaokulu,okul öncesi eğitim çocuklar için çok önemlidir. CS Çocuk Gelişim Merkezi ve Anaokulu ile yaptığımız protokol sonrasında hastanemiz çalışanlarının çocuklarına ayrıcalık tanınacaktır. Şehrimizde açılan CS Çocuk Gelişim Merkezi ve Anaokulu’nun vizyonu misyonu ile eğitim ve öğretimde fark yaratacağına inanıyor ve başarılar diliyorum.” şeklinde açıklama yaptı.

adminadmin