Genel
Giriş Tarihi : 06-04-2021 14:21   Güncelleme : 06-04-2021 14:21

Yalıtım Uygulamaları İhmale Gelmez

Tüm binalar için en temel yapı malzemelerinden biri olan ve çok çeşitli iç ve dış etkenlerle karşı karşıya kalan metal, ahşap ya da beton çatı iskeletlerinin farklı malzemelerle kaplanması işine çatı kaplama denilir.

Yalıtım Uygulamaları İhmale Gelmez

Düz çatı kavramı genellikle çatı eğimi ile bağdaştırılır. Düşük eğimli çatıların her türlü dış etken nedeniyle karşı karşıya kalabilecekleri olumsuz durumlardan korunması için yalıtım malzemeleri kullanılarak yapılan uygulamaların tümü düz çatı izolasyonu olarak tanımlanır.

Düşük eğimli çatıların izolasyonunun çatının eğimi ile doğrudan bağlantılı olması çok önemlidir. İzolasyon malzemelerinin cinsi, uygulanması ve diğer etkilerin tamamı çatı konstrüksiyonunun eğimi ile doğrudan ilişkili olduğunda başarılı izolasyon uygulamalarından söz edilebilir. Düz çatı izolasyonu yapılırken eğim azaldıkça birlikte kaplamanın etkisi altında kaldığı yüklemenin de artacağının göz önünde bulundurulması gerekir.

Protan açık çatılar kullanıcıların ihtiyaçlarına yönelik bir dizi yüksek kaliteli ürün sunar. Ürünler mekanik olarak vakumla ya da çatı yapısına tam olarak bağlanıp sabitlenebilmektedir. Çatı kaplamaları hem yeni inşaatlarda hem de  yenileme projelerinde düz ve eğimli çatılarda kullanılmak için idealdir. Protan’ın çatı kaplamaları ve membranları güçlendirilmiş ve PVC-P ile kaplanmaktadır.

Doğru İzolasyon Malzemelerini Seçmenin Önemini Göz Ardı Etmeyin

Protan FPO-TPO örtüler hem atmosfer koşullarına hem de güneş ışınlarına dayanıklılıkları ile ön plana çıkarlar. Termoplastik poliolefin esaslı su yalıtım membranları polyester taşıyıcılı olup sıcak hava kaynağı ile birleştirilebilirler. Protan FPO-TPO örtüler hafif metal çatılar, bahçe teras çatılarda, beton çatılarda ve membranlı hazır panellerde su yalıtımının sağlanabilmesi amacına yönelik olarak kullanılabilirler.

Polyester taşıyıcılı, geotekstil keçe laminasyonlu, çatı panelleri için üretilmekte olan PVC esaslı su yalıtım membranları olan Protan EX PVC örtüler atmosfer koşullarına ve güneş ışınlarına dayanıklılıkları ile bilinirler. Sandwich Panel üretimi başta olmak üzere hafif metal çatılarda, dere ve parapet yalıtımlarına ek olarak renovasyon uygulamalarında da yüksek performans sağlamak üzere kullanılabilirler.

Polyester taşıyıcılı ve PVC esaslı su yalıtım membranları olan Protan SE membranlar sıcak hava kaynağı ile birleştirilirler. Hafif metal çatıların, beton çatıların ve bahçe teras çatıların yanı sıra kubbe ya da değişik şekilli beton ya da çelik çatılarda su yalıtımının sağlanması amacına yönelik olarak kullanılabilirler.

En İyi Çatı Kaplama Malzemeleri Protan’da

Tüm binalar için en temel yapı malzemelerinden biri olan ve çok çeşitli iç ve dış etkenlerle karşı karşıya kalan metal, ahşap ya da beton çatı iskeletlerinin farklı malzemelerle kaplanması işine çatı kaplama denilir.

Çatının temel görevi, binanın en üst kısmına gelen rüzgar ve yağmur gibi etkileri ve bunların darbelerini yakalayıp oluşan baskıyı minimum değerlere indirgemeyi sağlamak olarak ifade edilebilir. Tüm çevresel etkilere karşı çatının güçlendirilmiş olması ile alttaki yaşam alanlarına zarar gelmesi de engellenebilir.

Protan tarafından üst düzey kalite ile üretilmekte olan Protan SE membranlar, düz ya da kavisli fark etmeksizin her yere kolaylıkla uygulanabilirler. Yumuşatılmış / esnetilmiş özelliklere sahip olan PVC membranlar her türlü hava koşuluna ve iklime kolaylıkla uyum sağlayabilirler. Protan SE membran serisi; açıkta kalan çatı yüzeylerinde kullanılan polyester donatı takviyeli bir PVC membrandır. Mekanik olarak sabitlenebildiği gibi serme yöntemiyle vakumlu çatı sistemine uygulanabildiği gibi vakumlu bir çatı sistemine gevşek olarak döşenebilir.

Protan SE; düz, eğimli çatılar ve kavisli çatıların tüm şekil ve kombinasyonlarında kullanılabilmektedir. Aynı zamanda vakumlu ve mekanik sabitleme sistemlerine açık çatı montajı için de Protan SE membran ürünlerinin kullanılması söz konusu olabilir. Bu çatı sistemleri yeni yapılarda ve yenileme projelerinde eğimli ve düz çatılar için kullanılması uygun ürünlerdendir.

Protan EX membranlar mekanik olarak monte edilebilirler ya da bir vakum çatı sistemine kolaylıkla döşenebilirler. Ayrıca her türlü yüzey için de uygundurlar. Protan EX membranlar, polyester donatı ve polyester keçenin membranın alt kısmına monte edilmesiyle üretilirler. Bitümlü çatı kaplamalarına ve ahşap yüzeylere doğrudan uygulanabilirler.

Protan EVA uzun ömürlü tek katlı su yalıtım membranı olup güçlü moleküler yapısı sayesinde uzun yıllar stabil ve dayanıklı olarak kalabilmektedir. Protan EVA ile geliştirilen PVC membranlar yalıtım anlamında kesin ve net çözümler sağlayabilirler. Ayrıca Protan EVA gelişmiş kimyasal, ısı ve UV direnciyle uzun vadeli kaynak kabiliyeti de sağlamaktadır.

adminadmin