Güncel
Giriş Tarihi : 12-02-2020 11:18   Güncelleme : 12-02-2020 11:18

Yansın Suriye Yıkılsın İdlib Kahrolsun Esad!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İdlib’de Türk askerine yapılan saldırı konusunda “Esad tahtından indirilmeden ne Suriye’ye ne de Türkiye’ye huzur gelecektir. Türk milleti gerekirse, artık başka bir seçenek de görülmezse, Şam’a girmeyi şimdiden planlamalı ve zalimleri yerle yeksan etmelidir” dedi.

Yansın Suriye Yıkılsın İdlib Kahrolsun Esad!

 

Bahçeli, partisinin grup toplantısında özetle şunları kaydetti:

“1999 depreminde devletin çöktüğünü bugün ise ayakta olduğunu iddia eden sefillerden tutun da, yine 1999’da toplanan deprem yardımlarından memur maaşlarının ödendiğini söyleyen haysiyet fukaralarına kadar kederli günlerimizi daha da karartan provokatörler, gizlendikleri deliklerinden başlarını uzatmışlardır. Türk Devleti ne 1999’da çöktü, ne de 2020’de zaafa uğradı. Çöken devlet değildir, çürük binalardır, utanmaz müteahhitlerdir, kaçak ve kanunsuz bina ve yapılara göz yuman işbirlikçi yöneticiler, çıkar lobileridir. 17 Ağustos depreminde devletin en az üç gün kafayı kaldıramadığını iddia eden köşe yazarı, bu iddianı ispatlamazsan alçaksın, müfterisin.

 

RUSYA İLE İLİŞKİLER GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

Hem Suriye’yi hem de Türkiye’yi eşzamanlı idare etmeye, durumu kurtarmaya, kontrollü ve sürdürülebilir istikrarsızlık stratejisiyle, bölgesel ve tarihsel emellerini gerçekleştirmeye çalışan Rusya iyi niyetli değildir. Hükümetin Rusya ile ilişkileri tekrardan gözden geçirmesi samimi dileğimizdir.

 

ŞEHİTLERİN VEBALİ OMUZLARINDA

Esad’ın yuları Moskova’ya bağlanmıştır. Şehitlerimizin vebali, saldırgan Suriye kadar buna ortam açan, perde gerisinde teşvik ve tahrik eden Rusya’nın omuzlarındadır. Bu gerçekle yüzleşmek şarttır. Suriye’de var olan krizi çözmek için siyasi ve diplomatik temaslar aldatmadır, masaldır, oyalanmadır. Esad tahtından indirilmeden ne Suriye’ye ne de Türkiye huzur gelecektir. Türk milleti gerekirse, artık başka bir seçenek de görülmezse Şam’a girmeyi şimdiden planlamalı ve zalimleri yerle yeksan etmelidir. Diyorum ki, yansın Suriye, yıkılsın İdlib, kahrolsun Esad. Esad savaş suçlusudur, mutlaka yargılanmalıdır.

Recep YAZGANRecep YAZGAN